Maak jezelf fotogeniek

Beauty door Redactie

Tijdens een vakantie, een avondje stappen of een gezellige vriendinnendag: altijd worden er gezellige kiekjes gemaakt. Jouw vriendinnen lijken allemaal superfotogeniek te zijn, en jij staat er altijd weer vreselijk op (vind je zelf). Maar: fotogeniek zijn kan je leren!

Zie ook: Op de foto als een celeb

Oefen
Iedereen heeft tegenwoordig wel een digitale camera thuis. Ga dus zelf aan de slag met je camera en probeer leuke poses, verschillende lachjes en blikken uit en kijk kritisch naar elke foto. Verwijder wat je niet mooi vindt en blijf proberen tot je merkt dat je de smaak te pakken hebt. Je kunt natuurlijk ook een vriendin vragen of zij foto’s van je wil nemen, zodat je niet met de zelfontspanner aan de slag hoeft. In de spiegel oefenen werkt ook erg goed!

Houding
- Til je hoofd liever iets op (dus kantel je hoofd naar achter). Dit werkt flatterend, vooral als je (kunst) licht van boven hebt. Wallen en onderkinnen? Zo passé!

- Ga je helemaal (van top tot teen) op de foto? Kijk dan wat poses van de sterren af. Doe bijvoorbeeld één been voor de andere (om slanker en langer te lijken), zet één hand losjes op je heup (om je taille te accentueren) en laat je schouders zo laag mogelijk hangen (zo lijkt je nek langer en zie je geen onderkin).

Trucjes
- Heb jij hele dunne vriendinnen en ben je zelf wat molliger? Ga dan aan de zijkant staan en niet in het midden van de foto, zo valt het minder op dat jij niet zo dun bent als je vriendinnetjes. Is het andersom (ben jij dunner dan je vriendinnen), ga dan juist wél in het midden staan!

- Kleiner dan je vriendinnen? Vraag of ze iets door hun knieën willen zakken zodat jullie mooi op een lengte staan. Als jij langer bent, doe jij dit gewoon zelf! Zorg wel dat je je heupen recht houdt en alleen iets door je knieën zakt.

- Zoek goed licht op. Foto’s met flits zijn altijd minder mooi en flatterend dan foto’s in mooi avond- of daglicht. Probeer hier dus een beetje mee te spelen.

Lach!
- Trek geen gekke bek op foto’s om jezelf achter te verbergen als je ‘bang’ bent voor een foto.

- Smile! Het is soms moeilijk om op commando te lachen. Tip: kijk pas recht in de camera als de foto genomen wordt. Kijk dus eerst weg, lach en kijk naar de camera.

- Probeer met je ogen te lachen. Je mond kan nog zo ver open en lachend zijn, als je ogen niet meedoen, is het geen stralende foto. Probeer dit voor de spiegel!

door onze redactrice Cynthia