Lifestyle

Waarom je rond de feestdagen met je vriendinnen naar Londen wil

Heb jij nog twijfels wat je dit jaar gaat doen met kerst en wil je een keer iets bijzonders doen met de feestdagen? Boek dan een stedentripje naar Londen. De Engelsen zijn namelijk dol op Kerstmis. Londen heeft dan ook veel leuke activiteiten die je kan doen. Van kerstmarkten tot aan attracties, Londen heeft het allemaal. Benieuwd naar meer informatie over deze bruisende stad met kerst? Lees dan snel verder.

Londen tijdens Kerstmis

Londen is al een ontzettend leuke stad om heen te gaan als stedentripje, maar met kerst is het nog gezelliger. De stad heeft heel veel lichtjes die de straten heel gezellig maken. Op de eerste kerstdag zijn de activiteiten gesloten, maar je kan wel een bezoekje brengen aan de kerstmarkten die Londen biedt. Tweede kerstdag kennen de mensen die in de stad wonen niet. Dat betekent dat alles open is op die dag! 

Wil je met de trein naar Londen? Lees in dit artikel meer over de rechtstreekse trein naar Londen.

Kerstmarkten in Londen

Natuurlijk mogen we de kerstmarkten niet vergeten, dit uitje staat stipt op nummer één. Voor de leukste kerstspullen kan je het best terecht bij de vele kerstmarkten in Londen. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook nog eens sfeervol én ook leuk om te weten: de meeste kerstmarkten zijn gratis. Dat scheelt weer in jouw portemonnee met de dure decembermaand. Wij hebben in ieder geval de leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet:

1. Leicester Square 
2. Winter Wonderland in Hyde Park
3. Tate Modern
4. Southbank Center
5. Greenwich Kerstmarkt
6. London Bridge 

Een leuke kerstmarkt om heen te gaan is de: Leicester Square kerstmarkt, gelegen in het hartje van Londen, met veel lekker eten en drinken. Misschien kan je hier een leuk cadeautje scoren voor de kerstdagen?

Lees ook: De leukste kerstmarkten in Europa 2019 

View post on Instagram
 

Schaatsen met mooi uitzicht in Londen

Want hoe leuk is het om te kunnen schaatsen midden in Londen? Eén van de mooiste ijsbanen staat bij het Natural History Museum. Je schaatst als het ware onder de voorgevel van het museum, luisterend naar muziek en af en toe kan je genieten van een hapje en een drankje. We love it! 

View post on Instagram
 

Andere schaatsbanen in Londen

Is de schaatsbaan bij het Natural History Museum niet op de route? No worries, dat is niet de enige schaatsbaan. Zo zijn er ook nog een aantal ijsbanen op andere locaties, namelijk: Tower of London, Hyde Park Winter Wonderland, Somerset House en een ijsbaan op het dak genaamd: Skylight Tobacco Dock. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je eraf valt, want het is omringd door muren. Naast dat je er heerlijk kunt schaatsen, kan je je ook vermaken bij de bar daar hebben ze lekkere drankjes. Verder kan je natuurlijk genieten van het ongelooflijke uitzicht van de stad, skyline gespot!

View post on Instagram
 

Shoppen in Londen tijdens Kerstmis

Wat kan je beter doen in Londen dan shoppen? Hebben jullie genoeg gehad van alle kerstmarkten, maar nog wel zin om te shoppen? Londen heeft ook super veel winkels. Met op nummer één het warenhuis Harrods. In dit warenhuis vind je mega veel kerstartikelen, dus het is moeilijk om niet zonder lege handen thuis te komen. Hier moet je helaas wel een beetje voor sparen. Ook is de Kerstman aanwezig in het warenhuis Harrods, die zorgt voor entertainment. 🙂 Jammer genoeg zijn alleen wel de winkels op eerste kerstdag gesloten.

Op tweede kerstdag komen de hoogste kortingen in de winkels en begint de grote uitverkoop, ook wel bekend als Boxing Day. De dag dat alle winkels in het land met uitverkoop starten. Let op dat het erg druk kan zijn, mensen staan namelijk al vroeg in de rij om één of meerdere items voor zichzelf te scoren. De leukste winkelstraten zijn: de Oxford Street, waar je door kan lopen naar de Regent Street of Bond Street. Bonus: deze straten hebben hele mooie kerstverlichting hangen.

View post on Instagram
 

 

De mooiste kerstbomen in Londen

Naast de prachtige kerstmarkten staan er door de hele stad ook prachtig versierde kerstbomen. Als je in de buurt bent, spot dan deze prachtige bomen:

1. Trafalgar Square
2. The London Edition
3. Somerset House
4. Natural History Museum
5 Covent Garden

Covent Garden moet je zeker op je lijstje zetten als je naar Londen gaat rond de feestdagen. De kerstboom die er staat is indrukwekkend en voorzien van enorme kerstballen en rode twinkelende verlichting. 
 

View post on Instagram
 

Winter Wonderland in Hyde Park, Londen

En nee, dat is nog niet alles. Jullie zijn er maar druk mee! Tot en met 5 januari is Hyde Park weer omgetoverd tot een heys winterparadijs. Er is een kerstmarkt waar je terecht kunt voor braadworsten, warme chocolademelk en nog meer lekkers. Verder is er een kermis, wintercircus en de grootste outdoor schaatsbaan van Engeland. Op het park staat een gigantisch reuzenrad, waar je alles van bovenaf kan bekijken. Bovendien is Winter Wonderland ook nog eens helemaal gratis.
 

View post on Instagram
 

Bron: AllesoverLonden.nl, houseandgarden.co.uk, freetoursbyfoot.com Beeld: iStock

Must reads 👀