News

Pas op: het is break up season

Valt het jou ook op dat er de laatste weken zoveel koppels uit elkaar gaan? Dat zou best eens kunnen, want we zitten middenin break up season. Uit gegevens van Facebook-statussen is namelijk gebleken dat er in de weken voor de feestdagen wel erg veel koppels uit elkaar gaan. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder. 

Break up season: 11 december gaan de meeste koppels uit elkaar

David McCandless is een Britse journalist en heeft onderzocht in welke tijd van het jaar de meeste break ups plaatsvinden. Dit deed hij met gegevens van Facebook-statussen. De uitkomst is verrassend: in de weken voor de feestdagen zetten enorm veel koppels een punt achter hun relatie. De datum waarop de meeste mensen hun relatiestatus veranderen naar single is 11 december. Waarom is simpel: tijdens de feestdagen is het mogelijk dat je de familie van je partner gaat ontmoeten en dit zet geliefdes vaak aan het denken. Matchmaker van New York City Rori Sassoon geeft een verklaring: “Mensen die het gevoel hebben dat hun relatie een vervaldatum heeft – of het nu voor of na de feestdagen is – willen er dan liever direct mee stoppen en uit elkaar gaan.” 

Bekende koppels uit elkaar

We zitten dus middenin break up season en de populairste dag om je relatie te verbreken moet nog komen… Wij zijn in erg benieuwd welke ‘bekende‘ relaties break up season gaan overleven en welke niet. Tot nu toe zijn er al twee koppeltjes van Love Island gesneuveld, zijn Martin Garrix en zijn vriendin Charelle Schriek uit elkaar en is ook de relatie van Monica Geuze en Lars Veldwijk beëindigd. Welke stellen volgen? Spannend!

Bron: cosmopolitan.com | Beeld: iStock

Must reads 👀