Lifestyle

Waarom je beter kunt sporten dan daten

Daten is hartstikke leuk: je komt misschien wel je prins op het witte paard tegen. Toch gebeurt er altijd wel iets. De jongen waarmee je dacht een toekomst op te bouwen laat ineens niks meer weten of is toch anders dan je had verwacht en daarmee niet de ware. Wij leggen je uit waarom sporten véél leuker is dan een afspraakje inplannen met een jongen.

1. Knappe jongens
Je loopt op straat en komt niemand tegen die jij nou écht leuk vindt, maar eenmaal in de sportschool kom je onverwachts iedereen tegen. Tijdens je work out spot je mega knappe jongens, die je normaal gesproken nooit tegen zou komen. Goed momentje om een gesprek te beginnen? 

2. Samen sporten
Sporten kan met je vriendinnen en hoef je niet alleen te doen. Je kunt elkaar ondertussen motiveren en helpen. Je brengt die tijd toch veel liever met je vriendinnen door? 

Samen sporten vrouwen

3. Het geeft je minder stress
Je van te voren helemaal klaarmaken, zodat jij er van top tot teen fabulous uitziet. De voorbereiding voor je date is natuurlijk heel lang. Je moet make-uppen en aankleden. Ook vermindert het sporten stress en kom je tot rust. Je stresshormonen worden namelijk tijdens het sporten afgevoerd. 

4. Je krijgt er meer energie van
Bewegen geeft je energie en daten vaak niet, tenzij je natuurlijk een hardloopdate hebt. Je kan trouwens wel energie krijgen van zijn of haar aanwezigheid, maar niet op de manier die jij van een flinke sportsessie krijgt. 

5. Sporten geeft je zelfvertrouwen
Sporten geeft je vanzelfsprekend veel meer zelfvertrouwen. Je voelt je na één dag in de sportschool gelijk fijner. Je traint je conditie, eigenwaarde en je wordt er energieker van. Na een aantal keer sporten begin je resultaat te zien en dat kun je van één date vaak niet zeggen.

6. Het geeft daadwerkelijk effect
Na het sporten heb je gelijk een goed gevoel, want je hebt iets bereikt. Je hebt sowieso een doel op het oog en dat voer jij uit. Heb je misschien met jezelf een deal afgesloten om je buik strakker te krijgen? Als je dedicated bent zie je al snel verschil. 

7. Er kan weinig fout gaan
Op een afspraakje kunnen hele onverwachte dingen gebeuren. Je date wordt gebeld door zijn ex-vriendin of hij blijkt toch helemaal niet jouw type te zijn. Bij het sporten kan jij je tijd helemaal zelf indelen en kan er vrij weinig mis gaan. Jij weet precies wat er gaat gebeuren. 

8. Je concentreert je op jezelf
Je concentreert je bij het sporten alleen op jezelf en niemand anders. Even wat tijd voor jezelf is nooit verkeerd. Alle zorgen vergeten en je verstand op nul zetten, het kan allemaal in de sportschool. Doe je oordopjes in en concentreer je op de oefeningen. Love it!

9. Zin in seks
Je wist het waarschijnlijk niet, maar van sporten krijg je meer zin in seks. Sporters zijn actiever in bed. Als jij veel aan krachttrainingen doet, schijn je een stofje aan te maken waardoor jij zin hebt in seks. Daarnaast ben je na je work out veel zelfverzekerder. 🙂

Voor degene die niet zo van sporten houden hebben we gelukkig ook goed nieuws. Uit onderzoek is gebleken dat een halfuur in bad gaan hetzelfde effect heeft als sporten. 

 

Beeld: iStock

Must reads 👀