Food

Dit zijn de 12 ultieme food hotspots in Den Haag

Den Haag is dé stad die alles heeft: strand, winkels en genoeg leuke restaurantjes waar je terecht kunt voor heerlijk ontbijt, lunch en diner. Genoeg keuze dus. Wil je een keertje naar Den Haag en je weet niet waar je te beginnen? No stess! Wij hebben de leukste hotspots voor je op een rij gezet.

De Foodhallen
De Foodhallen ken je misschien wel uit Amsterdam, maar sinds kort zit deze hotspot ook in Den Haag. Na het shoppen kun je gelijk door naar de Foodhallen, want deze hotspot bevindt zich middenin de stad. Van verse sushi tot verschillende pizza en classic burgers; bij de Foodhallen zit je altijd goed. Onze favoriet? De chicken wings van CeeCee’s Chicken & Chips. Wij krijgen spontaan weer zin om een bezoekje aan de Foodhallen te brengen.

View post on Instagram
 

Restaurant Palmette 
Dit restaurant heeft nou echt een chille vibe. Overal zijn planten te bekennen, er zijn zelfs planten op de muur geschilderd. Je kunt hier terecht voor: ontbijt, lunch en diner. De kaart is precies wat je erbij verwacht: landbrood, sandwiches en salades.

View post on Instagram
 

MaMa Kelly
Wie kent deze populaire tent nog niet? MaMa Kelly staat bekend om haar mooie roze interieur in Amsterdam, maar in Den Haag is het interieur zwart- en wit bekleed. Wederom ziet het er weer tiptop uit. Bij MaMa Kelly is de keuze beperkt: kip of kreeft. Perfect voor mensen met keuzestress ;-).

View post on Instagram
 

Food Hall Minglemush
Nog een foodhall in het rijtje. Food Hall Minglemush is zeker een plek waar je heen gaat als je het even niet meer weet of even niet zoveel te besteden hebt. Minglemush heeft maar liefst vijftien kraampjes, waar het eten bestaat uit wereldse gerechten en lekkere hapjes. Het zit precies naast Den Haag Centraal. Ideaal!

View post on Instagram
 

De Sushimeisjes
Ben je een liefhebber van sushi? Dan moet je zeker naar De Sushimeisjes. Twee meisjes die groot fan zijn van sushi hebben samen dit restaurant opgericht. Ze bereiden hier dagverse sushi. Ben je vegan? Ze hebben zelfs glutenvrije- en plantaardige sushi op de kaart staan. 

View post on Instagram
 

Pistache café
Voor schoon, biologisch, vers, gezonde en ongezonde eters is Pistache de place to be. Er is voor ieder iets wils, dus kies een plekje in de comfortabele lunchroom en geniet van je ontbijt of lunch. Heb je haast? Een take away is hier ook mogelijk. 

View post on Instagram
 

Bøg
Een echt New Nordic restaurant is BøgHou je van Scandinavisch eten? Dan ben je hier op de goede plek. Het restaurant is zelfs voorzien van Scandinavisch design. Hierdoor voelt het al helemaal alsof je even in het noorden bent.

View post on Instagram
 

Fratelli 
Op loopafstand van Het Binnenhof, in het hart van de binnenstad, zit dit lekkere Italiaanse restaurant. Gek op pasta en pizza? Dan is dit een echte aanrader. Hier krijg je een echte kijk in de Italiaanse keuken en met de heerlijkste gerechten wordt het eten door de geschoolde koks bereid.

View post on Instagram
 

Taco Cartel
Op zoek naar een leuk en lekker Mexicaans restaurant? Dan moet je naar Taco Cartel. Het eten is gebaseerd op Mexicaans street food en ook nog eens voor een goede prijs. Taco’s, burritos, rijst en bonen. Het wordt allemaal bij Taco Cartel geserveerd. Genieten!

View post on Instagram
 

Happy Tosti
Tosti take over! Wat je hier kunt bestellen raad je al: tosti’s. Wil je schommelend eten (leuk voor een Instagram foto) of toch liever op de bank zitten? Het kan hier allebei. Het perfecte lunchrestaurant voor echte tosti-fans. Hou je niet zo van tosti’s, maar wil je wel een bezoekje brengen? Je kan hier ook yoghurt, soepen, salades en panini’s bestellen.

View post on Instagram
 

Café Franklin
Net buiten het centrum zit café Franklin. Waar je in de zomer heerlijk op het terras kan genieten, zit je in de winter ook erg gezellig. Eet je vegan? Op het menukaart staan veel plantaardige producten. Let’s go, go, go!

View post on Instagram
 

Ich bin ein hamburger 
Muziek en eten? Bij Ich bin ein hamburger kan het tegelijk. Twee avonden per week is er een jazzavond met bekende muzikanten. Van de standaard burger tot gekke combinaties, het aanbod is groot. Bij deze hamburgerzaak is het wel even moeilijk kiezen, als je tenminste van hamburgers houdt. Niet zo van de hamburgers? Er zijn genoeg andere gerechten te bestellen, denk aan: ravioli, lasagne en sliptong.

View post on Instagram
 

Enjoy your time in Den Haag! Volgende keer Amsterdam op je lijstje staan? Klik hier voor de hotspots van Amsterdam. 

Beeld: iStock

Must reads 👀