Beautytips voor in het vliegtuig

Beauty door Redactie

Op Girlscene kon je al tips lezen voor je outfit in het vliegtuig. Maar hoe zit het met de beauty: wat is lekker om te smeren hoog in de lucht, en hoe zorg je dat je beautylicious weer uitstapt?

- Door de droge lucht in de vliegtuigcabine kan je huid heel erg uitdrogen. Daarom is het superbelangrijk om je huid te hydrateren. Dat kan van binnen & buitenuit: door veel water te drinken én veel vochtinbrengende crèmes te smeren. Dit zijn een paar voorbeelden:

Nivea, € 7,45

Dr. van der Hoog, € 6,49

Helemaal handig: hydraterende doekjes van Diadermine, € 4,79

- Gebruik niet te veel make-up; liefst helemaal geen huidmake-up, zoals poeder of foundation. Dit kan je huid nog extra uitdrogen in het vliegtuig. Als je wilt kun je wel een compact poedertje meenemen om aan het eind van de vlucht je gezichtsteint bij te werken!

- Neem een tubetje handlotion mee, als -ie kleiner dan 100 ml is mag hij gewoon mee in je handbagage. Deze lotion kun je voor je handen en voeten gebruiken, maar ook voor andere (droge) plekjes.

H&M, € 1,90

- Wat ik zelf altijd in mijn handtas heb zitten, zeker als ik ga vliegen, is de 8 hour cream van Elizabeth Arden. Dit is een soort oranjerode vette zalf die je ontelbaar vaak kunt gebruiken: bij droge lippen, droge wangen, droge ellebogen, eeltplekjes op je voet, zere hielen, droge knieën en ga zo maar door. Tip: koop de crème tax-free op het vliegveld, is -ie een stuk goedkoper dan bij de drogist!

- Erg fijn: een slaapmaskertje. Ik heb er zelf eentje van ZorroMe, heel fijn!

- Wil je dat je haar aan het eind van de vlucht nog fris en fruitig is & zacht aanvoelt, dan kun je het beste aan het begin van de vlucht een leave-in conditioner aanbrengen. Dit is een crème die je gewoon in je haar laat zitten! Doe je haar daarna op een staartje of knotje. Aan het eind van de vlucht is de conditioner ingewerkt, kun je het uitborstelen en is het megazacht! Fijne leave-in conditioners:

Tigi Catwalk Fast-Fixx Leave In-Conditioner Spray, € 9,50 bij Asos.com

John Frieda Sheer Blonde leave-in conditioning spray, € 9,45

Amlika Leave-In Conditioner van The Body Shop, € 8,-