News

Lingeriemerk Victoria's Secret stopt met haar jaarlijkse catwalkshow en dit is waarom

Lingeriemerk Victoria's Secret stopt met haar jaarlijkse fashionshow. Het bedrijf liet donderdag weten een punt te zetten achter de beroemde catwalkshow. Benieuwd waarom? Dat lees je hier.

Lingeriemerk Victoria's Secret stopt met catwalkshow

Victoria's Secret kreeg de laatste tijd ontzettend veel kritiek. De shows zouden niet meer van deze tijd zijn en werd de laatste tijd zelfs vrouwonvriendelijk genoemd. Ook het bekende fashionmodel Bella Hadid voelde zich de drie keren dat ze de Victoria's Secret show liep niet op haar gemak. Het model had toegegeven zich nooit zelfverzekerd te voelen op de catwalk, als ze liep in haar ondergoed.


Geen plek voor transgenders en plussize-modellen 

De Victoria Secretshow lag al eerder onder vuur. Vorig jaar al liet de baas van Victoria's Secret, Ed Razek, onder andere weten dat er geen plaats was in de show voor transgenders en plussize-modellen. Daarnaast werd er afgelopen zomer ook nog eens bekend gemaakt dat de baas van het moederbedrijf: L Brand contact had met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein. 

Victoria's Secret Fashionshow modellen

De Victoria's Secretshow was voor veel modellen een droom, modellen als Tyra Banks, Adriana Lima en de Nederlandse Doutzen Kroes en Romee Strijd liepen onder andere mee aan de fashionshow. Je werd een 'angel' genoemd als je mee mocht lopen. De Victoria's Secretshow werd sinds 1995 jaarlijks georganiseerd en trekt nu dus helaas haar vleugels in.


Beeld: BrunoPress 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved