Fashion

Zo fix jij je kapotte beugelbh

Auw, de beugel is uit je bh en steekt zo je vel in. Pijnlijk en super vervelend. Normaal gesproken gooi je zo’n bh gelijk weg, maar met deze trick blaas jij jouw bra een nieuw leven in. En dat in nog geen vijf minuten! Benieuwd naar de DIY? Scroll gauw door. 

De perfect zittende bh is lastig te vinden en daarom is het extra zonde als deze kapot gaat. Helaas is dit vaak wel de realiteit: bij regelmatig gebruik is het slechts een kwestie van tijd voor de beugel zich een weg naar buiten boort. Wil jij je lievelingsbra nog lang niet kwijt, maar is de beugel al te zien? Volg dan de handleiding en je bh is zo gefixt.  

Dit heb je nodig:
♥ Naald en draad
♥ Duct tape
♥ Transparante nagellak

Dit moet je doen:
1. Duw de uitstekende beugel zo’n vier centimeter door het gat naar buiten.

2. Bedek dit uitstekende stuk met de duct tape, hierdoor kan de beugel na reparatie niet nog eens door de stof heen komen.

3. Steek de beugel nu heel voorzichtig terug naar de plek waar die hoort te zitten. 

4. Nu is het tijd voor naald en draad. Knip een stuk draad van ongeveer 20 centimeter en rijg hem door de naald. Knoop de uiteindes aan elkaar vast en naai het gat dicht. Begin met de naald door de stof te steken en deze helemaal door te trekken tot het knoopje blijft haken. Zo kan je draait niet losgaan en blijft jouw stiksels netjes op zijn plek. Als je het gat dicht hebt genaaid, maak je weer zo’n knoopje. Doe dit zo strak mogelijk op de stof.

5. Om zeker te weten dat jouw stiksel niet los raakt, kan je transparante nagellak over de naad smeren. Doe dit lichtjes en laat het drogen. Jouw favoriete bh is weer ready to wear

P.S. Ben jij benieuwd welk type borsten jij hebt en welke bh daarbij past? Klik dan hier.

Bron: realsimple.com | Beeld: iStock

Must reads 👀