Beauty

Tips om donkere kringen onder je ogen tegen te gaan

Heb je een nacht slecht geslapen of gefeest tot diep in de nacht? Grote kans dat je wakker wordt met een stel flinke wallen. Uh oh, die willen we verbergen natuurlijk. Hoe je dit het beste kunt doen? Dat lees je hier.

Wallen voorkomen

Zoals ze altijd zeggen, beter voorkomen dan genezen. Met onderstaande tips kun je wallen voorkomen. Is het al te laat? Lees dan verder hoe je ze verbergt.

1. Voldoende slaap
Voor een goede nachtrust heb je wel zeven tot acht uur slaap nodig. Ga jij elke dag op een andere tijd naar bed? Ai… dit helpt dus ook niet mee. Zorg voor een slaapschema. Kom je niet in slaap? Begin het liefst twee uur van te voren al met het vermijden van alcohol en cafeïne. En ja, ook de elektronica dames. Leg die telefoon aan de kant een paar uur voordat je gaat slapen.

2. Drink veel water
Wallen kunnen het gevolg zijn van uitdroging. Water drinken helpt bij het gezond houden van je huid. Probeer om zeker acht grote glazen water te drinken per dag.

3. Te veel zout 
Doe jij bij elk gerecht zout op het eten? Helaas voor jou, want dit kan ook leiden tot wallen onder jouw ogen. Bewerkte voedingsmiddelen zoals: vlees en kaas zijn ook gezouten producten. Je kan eventueel de labels lezen, als je je zoutgehalte wilt beperken.

Wallen verbergen

Uh oh, wallen-alarm! Net voor die belangrijke afspraak… Lees snel verder hoe je wallen verbergt en niemand doorheeft dat je een korte nacht hebt gehad.

1. Kokosolie 
Smeer elke avond kokosolie onder je ogen voordat je naar bed gaat en spoel het er ‘s morgens af met lauw water. Tadaa! Kokosolie helpt namelijk om beschadigde huidcellen te genezen en te herstellen. 

2. Komkommer
Komkommers zijn al redelijk bekend onder ons om je wallen te laten verdwijnen, maar er is nog één trucje die kan helpen. Je kan de komkommer laten weken in citroen. Doe dit drie tot vijf minuten. Laat het dan tien tot vijftien minuten op je ogen rusten. Kijk wel uit! Citroensap kan heel erg prikken in je ogen. Of course kan jij dit combineren met een heerlijk maskertje op je gezicht. 

Komkommer ogen

3. Koude melk
Melkzuur schijnt te helpen tegen donkere wallen. Week twee watjes in koude melk en leg ze voor een tijdje onder je ogen.

4. Koude theezakjes
Ja ja, daar zijn ze dan: de theezakjes. Doe twee theezakjes in heet water. Laat de theezakjes drie tot vijf minuten zitten. Leg ze daarna in de koelkast voor twintig minuten. Pers als het nodig is nog wat water eruit, voordat je het op je ogen legt. Laat het ongeveer vijftien tot dertig minuten intrekken. 

5. Tomatensap
Tomaten staan er bekend om dat ze de huid verlichten. Meng een theelepel met een halve theelepel citroensap. Breng dit onder je ogen aan en laat het tien minuten zitten. Spoel het daarna af met water. Doe dit niet te vaak. Een paar dagen per week is al goed genoeg. 

Bron: Healthline.com, theactivetimes.com | Beeld: iStock

Must reads 👀