Beauty

Wil jij je benen ontharen? Dit zijn de manieren waarop je dat kunt doen

We kennen allemaal de struggle: benen ontharen. We haten het om te doen, maar we houden nu eenmaal ook van die babyzachte benen. Het kan veel tijd kosten, pijn doen of prijzig zijn, afhankelijk van de manier waarop jij je benen onthaart. Wij zetten de verschillende manieren op een rijtje. 

Benen ontharen: Scheren
Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende manier om je benen te ontharen is scheren. Het is niet moeilijk, je bereikt een glad resultaat en het is een van de goedkoopste manieren om jezelf te ontharen. Daarnaast kun je het doen terwijl je je haren wast, ideaal. Het nadeel is van scheren is dat het alleen haren weghaalt die op je huid zitten, waardoor je snel weer stoppels krijgt. Ook kun je er rode bultjes van krijgen. Als je gaat scheren is het handig om scheerschuim te gebruiken, hierdoor krijg je minder snel last van irritaties doordat het mesje over je huid glijdt. Zorg er daarnaast voor dat je je mesje regelmatig ververst. 

Deze gedachtes hebben we allemaal tijdens het scheren. 

Benen ontharen: Ontharingscrème
Met een ontharingscrème kun je snel en pijnloos je benen ontharen. Het is erg makkelijk: je smeert de crème op je benen en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens verwijder je de crème met een beetje water en voilá: de haren zijn verdwenen. Het verwijdert wel alleen haren aan de oppervlakte van de huid, waardoor de haren wel snel weer terug komen. Belangrijk: lees de verpakking van tevoren goed door. Wanneer je de crème te kort laat zitten gaan de haren niet goed weg, en wanneer je het te lang laat zitten kan de huid gaan irriteren. Op deze manieren blijven je haartjes het langste weg. 

Benen ontharen: Waxen of harsen
Net als bij epileren worden de haren bij waxen of harsen eruit getrokken. Hierdoor duurt het langer voordat de haren terug groeien. Om te harsen kun je harsstrips gebruiken, hier zit een plakkend laagje aan met hars. Je plakt de strip op je been en trekt hem er in een beweging af. Wax daarentegen is vloeibaar en breng je eerst aan op je been, waarna je er een strip op plakt. Vervolgens trek je de strip net als bij harsen van je been af. Je kunt er voor kiezen om het zelf te doen of naar een schoonheidsspecialist te gaan. 

Dit is waarom je beter kunt waxen dan scheren. 

Benen ontharen: Epileren
Naast dat je normaal je wenkbrauwen epileert, is het ook mogelijk om je benen te epileren. Je kunt dit natuurlijk haartje voor haartje doen, maar dan kan het een tijdje duren ;-). Daarom is het het handigst om een epileerapparaat te gebruiken. Het kan wellicht wat meer pijn doen, maar de haren blijven wel langer weg en bovendien groeien ze minder donker en zachter terug. Bekijk hieronder tien tips voor bij het epileren. 

Watch on YouTube

Benen ontharen: Laseren
Laseren is een permanente optie om je benen te ontharen. Het is vrij duur en pijnlijk, waardoor het minder populair is dan de andere manieren. De bekendste vorm van laseren is met licht. Hierbij worden de haarzakjes beschadigd waardoor ze afsterven. Vaak heb je wel minimaal vier tot zes behandelingen nodig voor het resultaat dat je wil bereiken. 

Beeld: iStock

Must reads 👀