Beauty

Raar maar waar: make-up helpt je om beter te presteren

Soms heb je gewoon echt even geen zin om make-up op te doen, bijvoorbeeld wanneer je moet leren voor een toets. Lekker met een joggingbroek aan en een grote knot op je hoofd make-uploos de dag doorbrengen lijkt misschien optimaal, maar onderzoekt toont aan dat jij bij de volgende keer dat je moet presteren toch maar beter kunt fleeken

Make-up en je prestaties
We dragen het liefst elke dag make-up, behalve op de momenten dat we bijvoorbeeld moeten studeren of een examen maken. Op een dag zonder make-up op hebben we allemaal deze gedachtes, maar wanneer we wel make-up dragen voelen we ons zelfverzekerder. Dit wordt in de wetenschap ook wel het 'lipstick-effect' genoemd. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat wanneer je make-up draagt je beter kunt presteren. De volgende keer dat jij dus een belangrijke dag hebt, is het verstandig om je mascara niet te vergeten ;-). 

Dit bleek uit het onderzoek
Een onderzoek onder 186 vrouwelijke studenten toonde aan dat het 'lipstick-effect' echt bestaat. De studenten werden in verschillende groepen opgedeeld, waarbij de ene groep wel make-up moest dragen en de andere groep niet. Tijdens het examen werd ook gevraagd hoe mooi ze zich voelden. De studenten die wel make-up droegen gaven op deze vraag positievere antwoorden dan de studenten die make-uploos het examen in gingen. Daarnaast bleken de resultaten van de groep die wel make-up droeg hoger te liggen. Hierdoor konden de onderzoekers bevestigen dat make-up een positieve invloed heeft op de prestaties. Dit alles heeft te maken met het zelfbeeld van de studenten. Een positief zelfbeeld zorgt ervoor dat we ons goed voelen, waardoor we ook beter kunnen presteren.

De volgende keer dat je dus een examen moet maken, is dit een goed excuus om die nieuwe oogschaduw of lipstick aan te schaffen. Neem hier alvast een kijkje om jezelf te verwennen met de nieuwe make-up kerstcollecties van 2019. Heb je weinig tijd om jezelf op te maken? Bekijk dan de tutorial hieronder om jezelf toch nog even een snelle touch up te geven zodat jij beter gaat presteren. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook