Lifestyle

Dit zijn de 6 leukste herfstuitstapjes met vriendinnen

Het is herfst en dat betekent oranje bladeren, dikke truien en niemand die je gek aankijkt als je begint aan de vijfde kop thee van de dag. Helaas is het festivalseizoen voorbij en moeten we een nieuwe invulling van het weekend vinden. Girlscene helpt je daar een handje bij door de leukste herfstuitstapjes op een rijtje te zetten. 

Dierentuin
Een dagje dierentuin is een echte aanrader. Dierentuinen zijn in de herfst vaak een stuk levendiger dan in de zomer, dit komt omdat het dan minder warm is. Grote kans dus dat je die luie leeuw nu niet slapend aantreft. Oja, vergeet je fototoestel niet, van deze prachtige dieren moet je een kiekje hebben. Bel je vriendinnen of ga met je kleine nichtje, de dierentuin is leuk voor iedereen!

Museum
Een beetje cultuursnuiven is leerzaam én leuk. De herfst is het perfecte moment om een museum te bezoeken. En je hebt geluk, met je CJP-pas of studentenkaart krijg je vaak korting op je ticket. Wil je leuke foto’s aan je museumbezoek overhouden? Ga dan naar het Youseum in Amsterdam, hier lees je waarom. 

Spa
Het wordt kouder en de regen klettert op de ramen. Time for a break. Kom helemaal tot rust in de spa. Geniet van de stilte, de warmte en heerlijke massages. Zo ga je helemaal ontspannen de winter in en kan je er weer tegenaan. Wil je weten of jij toe bent aan een dagje spa? Check dan dit artikel.

Wijnproeverij
Ben jij boven de achttien en houd je wel van een drankje op zijn tijd? Dan is een wijnproeverij een goede invulling van jouw herfstmiddag. Regel een wijnproeverij en neem al je besties mee. Wedden dat het gezellig wordt? Zorg wel voor een Uber, bel een taxi of reis met het openbaar vervoer. Met alcohol achter het stuur is natuurlijk een no-go.

Picknick
Een picknick? Met dit weer? We horen het je denken, maar wees niet bang: een picknick in de herfst is super. Kies een droge dag uit en ga met al je vriendinnen naar het bos. Hier kan je uren genieten van de zon, de natuur en de rust. Vergeet niet een kleed, lekkere hapjes en chocomel. Tip van Girlscene: Breng een extra deken mee, dan heb je het sowieso niet koud. 

Herfstwandeling met Alpaca’s
Last but not least: wandelen met alpaca’s. Geef je herfstwandeling een upgrade en ga met een alpaca op stap. In Noord-Brabant maak je een wandeling met de alpaca door het bos, niet alleen superleuk, maar ook informatief. Tijdens de trip vertelt de gids namelijk over de alpaca en hun bijzondere wol. 

Bron: anwb.nl, bedrock.nl, alpacavorstenbosch.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀