Lifestyle

Met deze gouden tips van Benthe Liem creëer jij de perfecte Instagram-feed

Veel foto's maken, uren bewerken en eindeloos scrollen. Jep, we kunnen eindeloos bezig zijn met onze favoriete app: Instagram. Een mooie feed creëren gaat natuurlijk niet vanzelf, maar gelukkig zijn er wel wat tips and tricks die je kunnen helpen. Benthe Liem deelde met ons haar gouden tips, die jou gaan helpen bij het creëren van een perfecte Instagram feed. Watch and learn, ladies.

Benthe Liem

De naam Benthe Liem komt je wellicht bekend voor. Ze heeft een Instagram-account met meer dan 150.000 volgers. Vroeger studeerde ze Fashion Management in Eindhoven. Tijdens haar stage bij een boetiek in Amsterdam leerde ze veel over marketing en social media. Op dat moment groeide social media erg hard en startte Benthe zelf met het maken van content. Inmiddels werkt ze samen met grote merken en heeft ze zelfs haar eigen merk opgericht. Gelukkig kon ze voor ons nog een plekje vrij maken in haar drukke agenda en deelt ze al haar 'Instagram geheimen' met ons. 

De stijl van Benthe Liem

Door de jaren heen is Benthe's stijl van links naar rechts geschommeld. "Ik denk dat mijn stijl altijd nog wel verandert, het is nooit helemaal hetzelfde", zegt Benthe. Op de middelbare school heeft ze bijna alle stijlen wel gehad. Daarnaast vertelt Benthe dat het in het Instagram wereldje soms lastig is om origineel te blijven: "Iedereen doet elkaar na. Ik krijg wel vaak berichten van meiden dat ze mijn stijl leuk vinden, omdat het basic is met een fashionable twistt.''

Inspiratie is voor Benthe overal. "Op Instagram zelf, op Pinterest en ook op straat. Soms zie ik meiden lopen en denk ik: 'Oh dat is echt een leuk outfitje', maar een specifiek voorbeeld heb ik niet nee", zegt Benthe.

Benthe Liem instagram
 

Foto's maken met Benthe Liem

Wanneer Benthe foto's voor Instagram maakt, gaat ze vaak met een vriendinnetje op pad. "Soms probeer ik leuke plekjes te onthouden, maar op de een of andere manier kom ik daar toch nooit. Ik ben niet iemand die speciaal langs een bepaalde locatie gaat rijden, want vaak heb je ook genoeg leuke plekken om foto's te maken in de buurt", legt Benthe uit. Alhoewel we het misschien wel zouden verwachten, is Amsterdam niet haar favoriete locatie om foto's te maken. "Voor mijn gevoel is Amsterdam zo erg uitgemolken. Als ik hier wel foto's maak dan is het vaak bij een witte muur of huis. Ik houd het meest van een lichte en rustige achtergrond", vertelt Benthe. 

Meestal gebruikt ze haar telefoon of een analoge camera om foto's te maken. "Je ziet mij niet zo snel met een professionele camera, omdat ik dat zo gepositioneerd vind. Ik houd van het idee van een snelle snapshot", zegt Benthe. Na een shoot zit er voor haar eigenlijk altijd wel een goede foto tussen. "Ik maak meestal minimaal 50 foto's, dan zit er altijd wel eentje bij die goed is. Als het echt mislukt post ik het vaak niet, maar ik kom niet vaak ontevreden thuis", zegt ze.

Licht is volgens Benthe erg belangrijk. "Als het licht niet goed is, dan doe ik de foto liever over. In de winter is het wat lastiger, dan is het roeien met de riemen die je hebt, maar natuurlijk ga ik ook vaak weg", zegt ze. Wanneer ze op reis gaat maakt ze dan ook meteen veel foto's. "Het beste licht heb je wanneer de zon schijnt en je in de schaduw staat, dan staat er geen felle zon op je gezicht maar heb je wel voldoende licht".

Lees hier nog meer tips voor het maken van goede foto's. 

Benthe Liem instagram
 

Foto's bewerken met Benthe Liem

Benthe bewerkt haar foto's zelf op haar telefoon, dit vindt ze het leukste van het hele proces. "Vroeger gebruikte ik altijd filters, dat doe ik eigenlijk niet meer. Ik bewerk nu vooral het licht. Meestal ben ik hier maar tien minuten mee bezig, maar soms is de foto van zichzelf al goed genoeg."

Favoriete apps

Een paar goede apps om je foto's mee te bewerken kunnen natuurlijk niet ontbreken. Benthe gebruikt er zelf verschillende: "Ik gebruik nu vooral Lightroom en Snapseed om het licht en kleuren aan te passen. Je kan hiermee jezelf bijvoorbeeld wat bruiner maken. Ook gebruik ik Afterlight voor vintage filters en Facetune om kleine dingetjes aan te passen, wanneer ik bijvoorbeeld een korrelige huid heb." Verder verandert Benthe niet veel aan zichzelf op foto's. "Ik haal zeker niet altijd alles weg, maar soms tijdelijke dingen zoals een puistje. Ik heb ook een litteken op mijn voorhoofd zitten dat ik eerst weg haalde, maar nu niet meer. Het hoort erbij, en veel mensen zien het niet eens", zegt Benthe. 

Met deze tips maak jij mooie stories. 

Likes, feed en volgers van Benthe Liem

Benthe houdt van een gemixte feed. "Ik vind het mooi als het niet altijd alleen foto's van mij zijn maar ook van een mooi uitzicht of een schilderij. Daarnaast vind ik het mooi als er contrast in zit door foto's van dichtbij en ver af te nemen. Dat maakt een feed interessant", legt ze uit. Wanneer ze een foto op haar feed post moet ze hem wel leuk genoeg vinden. "Ik moet er zelf blij van worden, daarbij kijk ik ook of een foto leuk staat in mijn feed. Ik wil vooral posten wat ik zelf leuk vind en niet vanwege likes", zegt Benthe. 

Tegenwoordig is het voor influencers steeds lastiger om vooraf te zeggen welke posts het goed doen en welke niet door het algoritme van Instagram. Dit algoritme zorgt ervoor dat je foto's ziet op basis van jouw persoonlijke interesse. "Soms doe ik een tussenfoto zoals een close up die ineens super goed gaat, en een foto waarvan ik denk dat mensen het heel leuk vinden doet het minder goed. Je hebt er geen invloed meer op. Eerst kon je nog bepalen welke tijden en content het beste werkten. Dit vind ik wel jammer, het is zo ook voor samenwerkingen met klanten lastiger.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BENTHE LIEM (@bentheliem) op


Influencer worden net zoals Benthe Liem?

Wanneer je influencer wilt worden, is het volgens Benthe belangrijk om regelmatig te posten: "Het beste is om elke dag te posten. Trek leuke outfits aan en denk na over je feed: past het bij elkaar?'' Daarnaast moet je het wel echt leuk vinden. "Je moet het niet doen omdat je maar influencer wilt worden, je moet het echt leuk vinden, want dat straal je uit" aldus Benthe. Ze kent dan ook genoeg meiden die ermee gestopt zijn. "Ik vind het super leuk, maar ik heb ook wel eens momenten dat ik denk: 'Pfff', maar een tandarts of makelaar heeft dat ook.''

Pssst, lees hier alle tips & tricks om meer volgers te krijgen.

Beeld: Benthe Liem 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved