Lifestyle

Alles wat je wil weten voordat je een tattoo laat zetten

Al maanden lang ben je aan het twijfelen: wel of geen tattoo zetten? Het is ook niet zomaar iets, het staat wel voor je hele leven op je lichaam. Een goede voorbereiding is dus key! Wij geven je alle tips & tricks én inspiratie, zodat jij goed voorbereid een tattoo laat zetten. 

Tattoo zetten

Of je nou je eerste tattoo gaat zetten, of de zoveelste, het is altijd handig om je goed voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld na over jouw pijngrens. Barst jij bijvoorbeeld al bijna in tranen uit wanneer je je teen stoot? Begin dan niet met een grote tattoo. Daarnaast is het handig om er goed over na te denken voordat je een tattoo zet, het is ten slotte niet zomaar iets. Praat erover met je ouders en vrienden, zij kunnen jou helpen met hun advies. Neem ook iemand mee wanneer je daadwerkelijk je tattoo laat zetten voor mentale support. Stel tijdens het zetten veel vragen over de verzorging van je tattoo, en geef je tattoo de tijd om te helen. Lees hier alle dingen waar je op moet letten. 

Tattoo inspiratie

Nu je hebt besloten dat je een tattoo wilt, moet je nog nadenken over het ontwerp. Girlscene helpt je met inspiratie en geeft je alvast een paar ideeën. 

Tattoo inspiratie op je hand

Een tattoo op je hand? Slimme keuze. Hierdoor hoef je hem niet steeds te verbergen. Klik hier voor tattoo inspiratie op je hand.

Tattoo inspiratie teksten

Zowel op je hand als op een andere plek kiezen veel mensen vaak voor een tekst. Bijvoorbeeld voor de initialen van een dierbare, die je zo altijd bij je draagt. Klik hier voor tattoo inspiratie teksten.

Tattoo inspiratie onderarm

Een tattoo op je onderarm kun je laten zien wanneer je wil. Ook een 'handige' plek dus. Klik hier voor tattoo inspiratie op je onderarm.

Tattoo inspiratie enkel

Is een subtiele tattoo jouw ding? Dan is een enkeltattoo misshien iets voor jou. Klik hier voor enkel tattoo inspiratie.

Tatoo inspiratie klein

Ga je voor een subtiele tattoo? Doe dan hier inspiratie op.

Samen een tattoo zetten

Natuurlijk hoef je niet alleeen een tattoo te zetten, maar kun je dit ook doen samen met je beste vriendin. Klik hier voor inspiratie tatoos met je beste vriendin en bekijk hier de mooiste plaatjes op te zetten met je zus.J e kunt bijvoorbeeld kiezen voor een matchend teken zoals een hartje, of een tekst die in elkaar overloopt.

Tattoo zetten

Tattoo shops

Je bent zeker van je zaak, je hebt je goed voorbereid en je hebt een idee in je hoofd wat je wil als tattoo. Nu alleen nog een professionele en betrouwbare tattoo shop vinden waar jij jouw tattoo gaat laten zetten. Gelukkig zijn er heel erg veel in Nederland. Wij hebben hier de beste tattooshops van Nederland voor je op een rijtje gezet.

Ga je een tattoo in onze hoofdstad zetten? Dit zijn onze favoriete adres in Amtsterdam.

Tattoo verzorgen

Eindelijk. Je tattoo is gezet. Yay! Nu begint de verzorging van je tattoo. Het kan namelijk een aantal weken duren voordat de wond is genezen. Dit is afhankelijk van de plek en grootte. Het is belangrijk om na het zetten van je tattoo het folie dat erop is geplaatst niet meteen eraf te halen. Lees hier wat je het beste kunt doen tijdens bij verzorgen van je tattoo.

Tattoo verwijderen

Uh oh... Ben je niet helemaal blij met je tattoo? Er is een uitweg: je kunt hem laten verwijderen. Zorg dat je hier zeker van bent en denk hier goed over na... Het is namelijk vrij prijzig en pijnlijk om een tattoo te laten verwijderen. Er zijn verschillende methoden voor het verwijderen van tattoos. De bekendste is laseren, maar je kunt er ook voor kiezen je tattoo operatief te verwijderen. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook