Lifestyle

Dit typische appgedrag van ouders herken jij sowieso

Onze telefoon wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven en ook jouw ouders willen niet achterblijven. Ze plaatsen steeds meer op Facebook, krijgen volgers op Instagram en zijn regelmatig online op WhatsApp. Allemaal hartstikke leuk en aardig hoor, maar ouders en WhatsApp… Wij hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dat niet echt een gouden combinatie is. Dit typische appgedrag van ouders herken jij sowieso.

Ze begrijpen niet dat ‘ok’ kortaf overkomt
Als jij met je vriendinnen appt, dan weet je dat het woordje ‘ok’ betekent dat er iets aan de hand is. De reactie komt is kortaf en komt bot over. Onze generatie weet dit, maar de generatie waar onze ouders in zitten is hier niet echt mee opgegroeid. 9 van de 10 keer krijg je daarom het woordje ‘ok’ terug als reactie. Gelukkig weet je beter.

Ze gebruiken emoji’s vaak verkeerd
Emoji’s zijn leuk, maar niet iedereen weet welke emoji je op welk moment moet gebruiken. Dat blijkt maar weer wanneer je moeder de emoji met traantjes gebruikt. Iedereen gebruikt deze als ‘ik ga kapot van het lachen’ smiley, terwijl je moeder er sterk van overtuigd is dat je deze emoji gebruikt in verdrietige situaties. Autsj… Ongemakkelijk. Levert soms grappige situaties op, die vergissingen.

Ze gebruiken vaak veel emoji’s
En als ze dan al emoji’s gebruiken, dan doen ze dat ook nog eens heel vaak en veel. Een emoji is niet genoeg, want allebei je ouders knallen zonder pardon meer dan 6 emoji’s in één appje. ‘Ik ga een avondje uit vanavond’. Reactie: ‘Gezellig! *bier* *knipoog* *lachen* *wijn* *proost* *hartje* *kus*’. Beetje te veel van het goede, maar eigenlijk ook wel weer schattig.

Ze begrijpen afkortingen niet
Soms moet je iets langer nadenken wanneer je een appje naar een van je ouders stuurt. Ze zijn namelijk niet zo op de hoogte van de laatste trends als de meeste mensen met wie je appt. De afkorting ‘LOL’ begrijpen ze nog net, maar begin niet met afkortingen als ‘BTW’ te gooien. Belasting? Huh? Wat is er met BTW? Nee pap, dat betekent ‘by the way’ als in ‘trouwens’. 

Ze sturen ‘grappige’ plaatjes
Naast belangrijke appjes, zijn paps en mams ook helemaal weg van het feit dat je grappige plaatjes kunt delen via WhatsApp. Alle ‘grappige’ plaatjes die ze met hun vrienden uitwisselen en in groepsapps gooien, worden ook naar jou gestuurd. Vooral die humor van je vader: wat moet je ermee?! Om niet onaardig over te komen reageer je soms met: ‘haha’. Leuk hoor, pap.

Beeld: iStock

Must reads 👀