Milieuvriendelijke beautyproducten

Beauty door Redactie

Biologisch, organisch, veganistisch, dierproefvrij. Alles wat goed is voor jou, het milieu en de wereld is tegenwoordig helemaal hip. Je kunt biologisch, organisch en veganistisch eten, maar je kan ook beautyproducten met deze eigenschappen kopen. Geeft je een dubbel lekker gevoel!

Ik heb voor jou een aantal merken op een rijtje gezet die milieu, dieren en jou belangrijk vinden.

Lush
Wie kent Lush niet? Lush verkoopt producten die handgemaakt, biologisch, organisch, veganistisch en proefdiervrij zijn. En de producten zijn nog superfijn ook! Ze hebben alles op gebied van lichaamsverzorging: van haarmaskers tot bruisballen en van zepen tot reinigingsproducten. Lush is in de online shop te koop en in de vele vestigingen in Nederland.

Supernova bruisbal, €4,90

Miranda zeep, €4,75

Aveda
Aveda is een merk met producten, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast denken ze aan het milieu, want de verpakkingen zijn milieuvriendelijk! Natuurlijk is het merk proefdiervrij.  Het merk heeft heerlijke, make-up en body- en haarproducten. Aveda is te koop op de webshop en via schoonheidssalons.

Dry remedy shampoo, €27,50

Hand Relief, €10,50

Dr. Hauschka
De producten van Dr. Hauschka worden gemaakt van ingrediënten uit de natuur en helende planten. Proefdiervrij? Natuurlijk. Cosmetica, haarproducten, lichaamsproducten, alles zit in de collectie van Dr. Hauschka. Te koop bij veel natuurwinkels en op www.drhauschka.nl.

Abrikozen shampoo, €10,50

Deocrème fris, €10,95

De Tuinen
De winkels van De Tuinen zitten door heel Nederland en ze verkopen alles op beautygebied. Dus voor je lichaam, je haar, je gezicht en natuurlijk je inner beauty. Alle producten uit de Tuinen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en veel merken zijn proefdiervrij.

Zelf maken
Wat is er nou beter dan zelf precies te weten wat er in je beautyspullen te zitten? Maak je eigen scrubs, shampoos en bodylotions. Zoek op Google of in boeken recepten, of probeer het lekker zelf uit! Sites waar je met de hand gemaakte producten kan kopen zijn onder andere The Secret Garden en de Zeepmakerij. Lekker natuurlijk en speciaal voor jou met de hand gemaakt.

Minerale make-up
Bijna alle minerale make-up is 100 procent natuurlijk en dierproefvrij. Check het van te voren wel even, want minerale make-up van drugstore merken zoals L’oréal en Essence zijn vaak niet honderd procent natuurlijk. Aanraders: Everyday Minerals, Fyrinnae en Beauty From The Earth.

Wil je meer natuurlijke merken? Een aantal op een rijtje:

Nederland
The Body Shop (www.thebodyshop.nl)
Dermaprime (www.dermaprime.com)
Kneipp (www.kneipp.com)
Lavera (www.lavera.nl)
Living Nature (www.livingnature.nl)
Nvey (www.econveybeauty.com, via de Tuinen)
Weleda (www.weleda.nl)

Internationaal
Jo Wood (www.jowoodorganics.com)
Rich Hippy & Nature Girl (www.rich-hippie.com)
Red Star (www.redstarnaturalliquidsoaps.co.uk)
Inky Loves Nature (www.inkylovesnature.com)
Stella McCartney Care (www.stellamccartneycare.com/UK)

(bron lijstje: Veggie in Pumps, Lisette Kreischer en Merel van der Lande)

door onze redactrice Cynthia