Lifestyle

ADE 2019: Dit zijn de leukste feesten om naar toe te gaan tijdens Amsterdam Dance Event

Deze zomer bezochten we de leukste festivals. Helaas is dit seizoen afgesloten, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen feesten. Het is namelijk oktober en dat betekent maar een ding: ADE 2019. Het Amsterdam Dance Event 2019 behoort toch wel tot een van de leukste weken van het jaar. Maar aangezien er veel feestjes zijn, weet je misschien niet meer waar je heen moet. No worries, met de volgende feesten zit je sowieso goed.

ADE 2019

Niet alleen voor de Amsterdamse inwoners is dit een van de drukste weken. Er komen namelijk genoeg mensen zowel uit het buitenland naar Amsterdam, speciaal voor ADE 2019. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober is het een gekkenhuis in onze hoofdstad. In deze vijf dagen kunnen we dag en nacht losgaan op meer dan 2500 artiesten, 1000 events op meer dan 200 locaties. Ja, zo veel! Maar welk feest moet je nou echt bezoeken? Wij zochten het voor je uit.

ADE 2019: DGTL
ADE zou niet hetzelfde zijn zonder DGTL. Dit is toch wel een van onze favoriete festivals. Met vijf feesten in vier dagen tijd werken ze hard aan de winkel om de tofste feesten voor ons neer te zetten. En je kunt je tickets nog kopen, dus hurry up! 

ADE 2019: Dgtl – Ben Klock B2b Marcel Dettmann
Op donderdag wordt het eerste grote festival gehouden. Dit jaar zijn alle feesten bij het NDSM-werf in de Scheepsbouwloods. Ben Klock en Marcel Dettmann staan hier een set te draaien die zorgen voor een flinke dosis aan techno en house. Er zijn twee area's waar jij tot 07:00 uur in de morgen wel zoet mee bent. Ook dit jaar komt Jeff Mills ook weer langs. De loods heeft een beetje een grimmige Berlijnse techno sfeer dus dit is top voor diehard techno lovers.  
ADE 2019

ADE 2019: DGTL x Bonobo presents Outlier
Mocht je na een week feesten nog energie over hebben, dan wordt er zaterdag nog afgesloten met Bonobo. Deze samenwerking was er vorig jaar ook en wegens een groot succes komt het dit jaar gewoon weer terug. Naast een DJ set van Bonobo is ook de live show David August te bewonderen. Verder zijn er nog een hoop andere artiesten aanwezig die avond zoals Jon Hopkins, The Black Madonna, HAAi, Bradley Zero, Ki/Ki en Catching Flies. Genoeg om een avondje flink los te gaan, als je het ons vraagt.

ADE 2019: STRAF_WERK x KÖLSCH
Op vrijdag 18 oktober van 22:00 tot 07:00 gaat het los in de Kromhouthal. Vorig jaar was dit evenement al uitverkocht, dus dat zal dit jaar echt niet anders zijn. Kölsch zal weer de sterren van de hemel draaien. Net als toen was hij met zijn label IPSO van de partij, dus we verwachten weer van een mooie show te kunnen genieten. Na het zien van de aftermovie van zijn show hebben we niet veel woorden nodig om te zeggen dat dit zeker een bezoekje waard is. Haal je tickets dus maar snel zodat jouw ADE 2019 onvergetelijk wordt. 

ADE 2019: ELROW
Op zondag 20 oktober wordt dit feest overdag gehouden. Elrow goes to ADE. Dit is een van de coolste festivals die overdag wordt gehouden. Je kan van 14:00 tot 23:00 uur lekker dansen zodat je op tijd in je bed ligt, mocht je maandag weer naar school of je werk moeten. Ook dit feest wordt in de Kromhouthal gehouden, dit is toch wel een van de tofste locaties om een goed feestje te geven. Deze locatie zal namelijk omgetoverd worden tot een ruimtelijke sfeer die jou het gevoel geeft dat je echt in de ‘space’ bent. Trek je astronauten pak maar vast aan, want dit festival wil je zeker niet missen.

ADE 2019: AUDIO OBSCURA
Op vrijdag 18 oktober is Audio Obscura te vinden bij het Muziekgebouw aan ’t IJ. Deze nacht ligt de focus op de Berlijnse technokunstenaar Len Faki. Hij zal dit jaar voor de eerste keer optreden bij Audio Obscura. Hij zal je de hele nacht meenemen met een reis door zijn recordbox. Je kan veel techno verwachten van zowel internationale als Nederlandse artiesten. Dit maakt het lekker afwisselend, waardoor er voor ieder wat wils is. 
ADE 2019 Audio Obscura

ADE 2019: Lil’ Amsterdam Centraal Station
Een verrassende en hippe locatie in de hoofdstad, op Amsterdam Centraal Station. Sinds het najaar van 2017 is Lil’ Amsterdam Centraal Station een onontdekte parel. Ook met ADE is dit een hotspot die het bezoeken meer dan waard is. Meerdere avonden (lees: nachten) lang kan jij hier terecht voor een heerlijk feestje. Donderdag 17 oktober (Line up: Moto City Drum Ensemble & Young Marco) en zaterdag 19 oktober (Line up: Patrick Topping, Krystal Klear b2b Man Power & Spencer Parker) wordt er in samenwerking met Audio Obscura voor een onvergetelijke party gezorgd. De dag ertussen, vrijdag 18 oktober, staat er tevens wat speciaals op het programma. Dan kan jij genieten van de tracks van Confession, dit is het label van de Franse DJ en producer Tchami. Laat je onderdompelen tussen de lekkerste tracks op een van de hipste locaties van Amsterdam. 

ADE 2019: Happy Feelings
Ben jij in de mood voor een feestje met de vrolijkste house en disco muziek? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op zaterdag 19 oktober vindt namelijk de Happy Feelings ADE Special plaats, bij Undercurrent. Van 22:00 kan jij tot vroeg in de ochtend jezelf helemaal uitleven en een onvergetelijke avond beleven. Wat kan je verwachten? Extra confetti in de kleuren geel en zwart, een fijne sfeer waarbij plezier overduidelijk op #1 staat en een line-up die ervoor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan. Je zal onder andere los kunnen gaan op optredens van $pma, Alex Rueda, Discographic en Chiquago. Let's go!

ADE 2019

Weet jij al naar welk feestje je toe gaat? Aan de opties zal het in ieder geval niet liggen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook