Je gezicht verwennen

Beauty door Redactie

Soms heb je gewoon zin om je gezicht een keertje helemaal schoon te maken, dit is ook gewoon goed voor je huid. Dit doe je natuurlijk niet door middel van schrobben en poetsen met een washandje tot je huid helemaal blinkt, maar door het gebruiken van allerlei gezichtsverzorgingsproducten. Zin om je gezicht helemaal schoon te maken? Volg deze stappen en je gezicht zal helemaal fris aanvoelen!

Wat heb je nodig:

Wattenschijfjes
Handdoek
Make-up remover
Reinigingsmelk en/of tonic
Gezichtsscrub
Maskertje
Gezichtscrème
Eventueel: grote kom met heet water en handdoek

Reinigen

Eerst moeten de ogen en lippen schoon worden gemaakt. Dit doe je uiteraard door middel van een wattenschijfje en make-up remover. Het liefst eentje die speciaal voor je ogen (en lippen) is, deze is namelijk wat milder voor de dunne huid rondom je ogen

Gezicht

De rest van het gezicht wordt schoongemaakt door middel van een reinigingsmelk of reinigingstonic. Dit haalt de overige restjes make-up van je gezicht.

Scrub en/of peeling

Dan moet je gezicht worden gescrubd. Dit moet met een scrub die speciaal bedoeld is voor je gezicht. Een lichaamsscrub heeft namelijk grovere korreltjes wat pijn kan doen; dus een scrub met fijnere korreltjes is aan te raden. Gebruik de scrub niet te dicht bij je ogen! Dit kan gaan irriteren en pijn doen omdat je huid daar ontzettend dun is en de korreltjes in je ogen kunnen komen. Je kunt ook een peelinggel gebruiken. Oja: scrubben doe je maar een of twee keer per week.

Stomen

Dit is een optionele stap: het stomen van je gezicht. Door het stomen van je gezicht gaan de poriën open. Je zweet viezigheid eruit en mee-eters kun je hierna heel makkelijk uitdrukken met een comedonen-lepeltje (dit is een klein lepelachtig metalen stokje met een gaatje in het midden, als je het gaatje op de mee-eter drukt komt de mee-eter eruit). Stomen kun je doen met een speciale gezichtsstomer of met een grote kom heet water en een handdoek. Mascha doet het heel handig voor. Stomen kun je NIET elke dag doen!

Maskertje

Nu je gezicht helemaal schoon is, kun je een lekker maskertje gebruiken. Deze kan goed intrekken als je gezicht, zoals nu, helemaal schoon is. Gebruik een maskertje dat geschikt is voor jouw huidtype.

Water

Maak nu je gezicht nog heel even nat met een flinke plens (koud) water, dit vind ik altijd heel erg verfrissend en zo heb je het gevoel dat je gezicht echt schoon is. Droog dan je gezicht met een handdoek (deze kun je van tevoren in de magnetron doen of op de kachel, dit is erg lekker voor je gezicht!)

Crème

Als laatste smeer je nog een lekker smeerbare crème op je gezicht. Ook hierbij moet je goed kijken naar je huidtype.

Door Linda