Meiden zijn tevreden met hun lichaam!

Beauty door Redactie

Nederlandse tienermeiden zijn behoorlijk tevreden met hun lichaam. Dit blijkt uit een onderzoek wat ik onlangs hier op Girlscene hield. Maar liefst 20.000 meiden vulden het onderzoek in!

Bijna de helft van de meiden beoordeelt zichzelf met een rapportcijfer 7 of 8 op de vraag “ Wat voor cijfer zou jij je lichaam geven?” Ruim één op de tien tienermeiden geeft haar lijf zelfs een 9 of een 10.

20 procent van de jonge bezoekers geeft zichzelf een zes. De groep die zichzelf met een dikke onvoldoende waardeert is relatief klein; maar 1 op de 10 meisjes beoordeelt haar uiterlijk met een score van een 3 of een 4.

Deze uitkomst gaat tegen het beeld in wat afgelopen tijd door de media is geschetst over de onzekerheid onder jonge meiden. In september 2008 verscheen nog een persbericht waarin werd gesteld dat ‘ruim een derde van de Nederlandse meisjes een plastisch chirurgische ingreep overweegt’. In dit bericht werd gemeld dat ‘voornamelijk meisjes zich vaak onzeker en dik voelen’.

Ik ben echt superblij met deze uitkomst. Het is echtgoed om te horen dat er zoveel meiden zo blij zijn met hun looks. De meeste meiden zijn dus lang niet zo onzeker overhun lichaam als vaak wordt gedacht!

Ik zeg: hoera voor onszelf! :-)