Beauty

5 dingen die je moet weten voordat je je wenkbrauwen laat harsen

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden: waarschijnlijk heb je wel eens van dit gezegde gehoord. En het klopt wel, want denk maar eens aan wenkbrauwen harsen… Fijn is anders. Als je niet zo’n fan bent van en te weinig geduld hebt voor het epileren van je wenkbrauwen, dan is wenkbrauwen harsen voor jou de perfecte oplossing. Ga jij binnenkort je wenkbrauwen harsen? Dan moet je deze dingen weten.

Wenkbrauwen harsen: haar laten groeien
Als je over een paar weken een afspraak hebt staan bij de schoonheidsspecialist, laat je wenkbrauwharen dan groeien. Werk de losse, verdwaalde haartjes niet weg met een pincet, maar zorg ervoor dat je op het moment van de behandeling al een tijd niets hebt weggehaald. Wenkbrauwen harsen heeft namelijk het beste effect wanneer de wenkbrauwen in hun natuurlijke vorm zijn, zodat de professional samen met jouw naar de perfecte wenkbrauwvorm kan werken.

Wenkbrauwen harsen: herhalen, herhalen
Bij wenkbrauwen harsen worden haartjes verwijderd, maar groeien ook weer terug. Het werkt een beetje hetzelfde als bij het scheren van je benen bijvoorbeeld. Een groot verschil is alleen wel dat bij het harsen de wortel van het haartje mee wordt getrokken. Bij scheren wordt deze afgebroken. Doordat de wortel mee wordt getrokken, duurt het langer voordat haartjes weer terug groeien. Voordeel dus!

Wenkbrauwen harsen: laat duidelijk weten welke vorm je wilt
Een schoonheidsspecialist heeft in haar leven veel wenkbrauwen geharst, maar geen enkele wenkbrauw is hetzelfde. Laat voor het wenkbrauwen harsen daarom duidelijk weten welke vorm jij graag wilt hebben. Geef daarbij aan of je liever hebt dat de wenkbrauwen vol zijn, of dat je ze liever wat smaller hebt. Bij wenkbrauwen harsen is het moeilijk om achteraf nog iets te veranderen, omdat het haar dan echt weg is.

Wenkbrauwen harsen: hoe werkt het?
Tijdens de behandeling worden de haartjes van je wenkbrauwen in de goede richting geborsteld. Vervolgens wordt er een laagje hars aangebracht op de plek waar het haar wordt verwijderd. Houd er wel rekening mee dat de hars bij wenkbrauwen harsen behoorlijk warm aan kan voelen. Schrik hier dus niet van, want mocht de hars door jouw schrikreactie perongeluk in je wenkbrauw terecht komen ben je verder van huis. De schoonheidsspecialiste trekt de hars er in één keer af, wat kort voor een pijnlijk gevoel kan zorgen. Veel schoonheidsspecialisten werken het dan nog wat bij door overgebleven haartjes te epileren en vervolgens brengen ze vaak een kalmerende creme aan op je huid, tegen het branderige gevoel.

Wenkbrauwen harsen: doe het niet zelf
Je benen harsen is iets wat je nog best thuis kunt doen, maar laat wenkbrauwen harsen liever wel aan een professional over. Als je perongeluk uitschiet of een andere fout maakt, dan loop je namelijk behoorlijk voor schut. Je gezicht is immers het eerste wat mensen opvalt. Mocht je toch het gevoel hebben dat je het wel zelf kunt doen: we hebben je gewaarschuwd ;-).

Beeld: iStock

Must reads 👀