Pure Face Glove

Beauty door Redactie

Onlangs las ik ergens over de "Pure Face Glove". Een doekje wat je alleen maar nat hoeft te maken en waar je je gezicht zó mee kan reinigen én peelen. Dat moest ik uitproberen!

De verpakking vertelt me: "de Pure Face Glove is een reinigingsdoekje van een soort microfiber waarmee het gezicht op natuurlijke wijze wordt gereinigd en verzorgd. Door Pure Face Glove met slechts warm water nat te maken wordt make-up verwijderd. De bloedsomloop van de huid wordt gestimuleerd, zonder de natuurlijke ph-waarde aan te tasten. Het peeling effect verwijdert overtollig talgvet en verharde huidcellen."

Ik was benieuwd! Daarom ben ik het meteen uit gaan testen. Om héél eerlijk te zijn was ik best wel sceptisch. Ik bedoel: als ik een washandje 's avonds over mijn gezichts haal, komt er wel wat vanaf, maar het meeste blijft zitten. Zeker mascara die er diep in zit of foundation...

Het werkt makkelijk: het enige wat je hoeft te doen is het doekje nat te maken met warm water. Daarna kun je meteen je gezicht gaan 'wassen'. En echt: alles komt er vanaf. Het doekje is (mits je wel wat make-up op hebt) echt vies daarna. Hoe typisch! Ook fijn is dat je gezicht naderhand zacht aanvoelt; met een washandje is het toch al gauw vrij ruw. En je hebt dus echt niets nodig: geen crème, gel, lotion et cetera.
Wel voelden mijn wangen na een halfuurtje een beetje trekkerig; maar ik heb dan ook vrij droge wangen. Die heb ik toen even ingesmeerd met een crème.

Het doekje

Wat er vanaf kwam... (ik had mascara, oogschaduw, wat concealer en rode lippenstift op).

Oja: het doekje kan na gebruik gewoon in de wasmachine. Ze zeggen dat je hem zo ongeveer 100 keer kan gebruiken. Ik zeg: kopen!

In de verpakking zitten twee gezichtsdoekjes. Het kost €5,99 en is te koop via www.bypure.nl. Vanaf 23 maart ook te koop bij Kruidvat en Trekpleister.