Beauty musthaves voor in je tas

Beauty door Redactie

Ben je onderweg, beland je net in een hoosbui. Je mascara is vast uitgelopen, maar je hebt niks bij je om te checken of het zo is én je hebt ook niks in je tas om de eventuele schade te verminderen. Vanaf nu overkomt jou dit niet meer, want Girlscene zet voor jou beauty musthaves voor in je tas op een rijtje!

Voor bij beauty-ongelukjes

- Een mini-spiegeltje! Geen uitleg nodig.

- Superhandig: een aantal wattenstaafjes gedrenkt in make-up remover. Deze kan je kopen bij Douglas van Leco, maar kan je heel makkelijk zelf maken. Doop wattenstaafjes in de remover, doe er wat aluminiumfolie overheen en doe ze in een plastic tasje. In je handtas, en wanneer jij uitgelopen mascara hebt, is het in no-time schoon.

- Een concealer-stick, het liefst met lichtreflecterende deeltjes. Is na een huil- of regenbui je make-up uitgelopen en heb je wallen tot op je knieën? Verberg ze een beetje met concealer. Je ziet er dan meteen frisser en stralender uit. Op de foto: Max Factor Mastertouch, €10,90

- Ook schone wattenstaafjes kunnen wonderen doen. Ook in je tas!

- Demak’up doekjes, of removerdoekjes van een ander merk. Voor wanneer de schade niet meer te herstellen is, maar je toch een schoon gezicht wilt.

- Heb je hard gerend en last van klotsende oksels (en een nare geur)? Zorg dat je altijd een klein flesje deo bij je hebt. Ik heb zelf altijd een mini versie van Salt Of The Earth deo mee; hij is superklein en dus perfect voor in m’n tas (te koop op crystalspring.co.uk)

Lekker handig

- Mijn holy grail is altijd nog de rosebud salve. Je kan hem overal voor gebruiken, maar werkt toch het allerbeste als lippenbalsem. En als je onderweg merkt dat je wenkbrauwen alle kanten op staan, kan je ze temmen met de salve. De minted rose versie is in Nederland nog niet te koop, maar wel op eBay.

- Neem een mini of testertje van je favoriete parfum mee. Handig als je merkt dat je parfum helemaal niet meer te ruiken is.

- Gebruik je lipgloss? Neem de lipgloss die je ’s ochtends hebt opgedaan in je tas, dan kan je hem overdag bijwerken.

- Een klein tubetje handcrème kan een wereld van verschil maken! Schrale handen? De oplossing zit in je tas! Vriendinnen zullen dol op je zijn dat je altijd handcrème bij je hebt. Op de foto: Inecto Pure Coconut Oil Hand & Nail Cream, €3,95

- Om uitgelopen make-up en een verzopen-katje-look te voorkomen: neem een mini-parapluutje in je tas mee. Neemt nauwelijks ruimte in, maar is wel superhandig.

Ik heb zelf veel beautydingetjes mee in m’n tas en wanneer je weinig vakjes hebt, is het irritant als je ze zo ‘los’ door je tas slingeren. Koop dus een leuk, klein toilettasje, en doe die in je tas voor je beautyspulletjes. Hoef je ook niet meer te zoeken!

door onze redactrice Cynthia