Lifestyle

Waarom je nooit de Wi-Fi op een luchthaven moet gebruiken

Ook al werkt het niet altijd even goed, als we ergens gebruik kunnen maken van een openbaar Wi-Fi netwerk doen we dit natuurlijk graag. Vooral op het vliegveld komt het goed van pas als je moet wachten op een vlucht, zo bespaar je je batterij én ook nog eens je internetbundel. Ideaal zou je denken, maar toch is niets wat het lijkt. Je loopt namelijk een groot risico als je gebruikt maakt van het Wi-Fi netwerk op een luchthaven.

Als je op een luchthaven zit ga je nou eenmaal vaak dood van verveling. Dus wat doe je dan? Je telefoon of laptop erbij pakken om te Netflixen. Omdat dit superveel data kost is het dan handig als je gebruik kunt maken van het openbaar Wi-Fi netwerk op de luchthaven. Denk de volgende keer goed na voor je dit doet, luchthavens zijn namelijk de ideale plek voor cybercriminelen. Hackers hebben toegang tot veel gegevens op je telefoon of laptop. Deze gegevens kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor identiteitsfraude, door bijvoorbeeld in te loggen op je Facebook-account. 

Door beveiligingsdiensten wordt er al vaak gewaarschuwd om de Wi-Fi niet te gebruiken. Toch trekken veel mensen zich daar niks van aan. Het Norton Wi-Fi Risk Report werden duizenden volwassenen ondervraagd die gebruik maakten van openbare Wi-Fi hotspots in vijftien landen. Hierbij ontdekten ze dat reizigers niet lang nadenken over een verbinding met een netwerk waarmee ze online kunnen. Een ander onderzoek toonde aan dat een meerderheid van Wi-Fi netwerken op luchthavens een groot risico vormden voor de apparaten van passagiers. Iets om over na te denken dus, wanneer je de eerstvolgende keer op je vlucht wacht en online wilt. 

Wist je dat er een reden is waarom het vliegtuigraampje altijd open moet tijdens het opstijgen en landen? Lees het hier.

Bron: Forbes | Beeld: iStock

Must reads 👀