Gevoelige huid

Beauty door Redactie

Een gevoelige huid… Veel meiden hebben het, maar hoe herken je het nou eigenlijk? En nog belangrijker, hoe kom je er aan en wat kan je er tegen doen?

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid reageert sneller op prikkels van buitenaf dan een normale huid. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het weer (kou of juist warmte, droogte, vochtigheid), producten die je op je huid aanbrengt, temperatuurveranderingen, zon… Je huid gaat dan bijvoorbeeld blozen en jeuken en een gevoelige huid is heel gevoelig voor verbranden (zon).

Waar krijg je een gevoelige huid van?

- Het gebruik van zeep, alcohol, agressieve scrubs, chemicaliën etc. op je gezicht. Door deze producten verdwijnt het beschermende laag je van je huid.
- Droogte en dehydratie
- Veel zon zonder bescherming
- Gebrek aan goede huidverzorging
- Verkeerd of teveel gebruik van huid producten
- Verschillen in klimaat
- Stress
-Geparfumeerde producten
- Synthetische ingrediënten in huidverzorgingsproducten
- Verandering van je huidverzorging routine. Wanneer je denkt dat het hieraan ligt, gebruik dan voor twee weken een milde huidverzorging (alleen een milk en tonic). Als je huid dan weer normaal wordt, weet je dat het daaraan ligt.

Welke producten kalmeren en verzorgen de gevoelige huid?

Ga voor natuurlijke ingrediënten zoals Propolis, Shea Butter, Bisabolol, Allantoin, Kamille en Neroli Olie. Natuurlijke producten zijn sowieso beter voor een gevoelige huid. Gebruik bijvoorbeeld producten van Lush of Greenland.

door onze redactrice Cynthia