Lifestyle

Hebben: Met deze feministische Monopoly verdienen vrouwen meer

1

Het wereldberoemde bordspel Monopoly gaat mee met de tijd door een feministische versie van het spel te introduceren. Met deze 'update' verdienen vrouwelijke spelers meer dan mannen. Je begrijpt dat wij dit spel gelijk willen kopen. Who run the world? Girls!

Feministische Monopoly

Monopoly besluit met een vrouwelijke versie te komen om zo een nieuwe kijk op het spel te geven. In de echte wereld gaat het er vaak anders aan toe, en verdienen mannen vaak meer dan vrouwen. 

Andere spelregels en uiterlijk
Tijdens dit spel starten vrouwen met $1900, in tegenstelling tot de mannen die beginnen met $1500. Ook wanneer vrouwen langs start komen krijgen ze $240 in plaats van $200. Verder investeer je niet meer (zoals in de klassieke versie) in vastgoed, maar in uitvinden die bedacht zijn door vrouwen, zoals Wi-Fi en chocoladekoekjes.Love it! Hierdoor leer je meteen welke uitvinden door vrouwen zijn gedaan.

Ook het uiterlijk van het spel is aangepast. We waren gewend aan de man met de witte snor en de hoge hoed, maar dit is nu een jonge vrouw met een koffie to-go beker in haar hand.
Vrouwelijke monopoly

Kritiek
Ondanks dat het spel nog niet in de winkels ligt is er al wel wat kritiek. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat het lijkt alsof vrouwen op deze manier hulp nodig hebben om het spel te kunnen winnen. 

Al eerder verschenen er nieuwe versies van het spel, zoals een versie met honden en katten. Ben jij ook benieuwd geworden naar de nieuwe versie van het spel? Je hoeft niet lang meer te wachten, vanaf begin oktober ligt Mrs. Monopoly in de winkel. Liever een ander spelletje spelen? Wat dacht je anders van de mini-versie van het spel Twister?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 16 dagen geleden xEvelineEverglott

    Dat is niet feministisch. Feminisme gaat over gelijkheid, niet om de weegschaal de ándere kant op kantelen.

  1. 1