Lifestyle

Tattoo verzorging: dit zijn de gouden regels na het zetten van een tattoo

Als je net een tattoo hebt gezet houdt het daar natuurlijk niet bij op. Het is van belang dat je het goed verzorgt, zodat de tattoo ook goed geneest. Dit kan wel even duren: van dagen tot weken. Dit hangt af van de grootte van je tattoo en op welke plek de tattoo is gezet. Het kan soms verwarrend zijn wat je het beste kunt doen wat betreft tattoo verzorging, daarom hebben wij hier de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.

Goede tattoo verzorging zorgt ervoor dat je tattoo snel herstelt. Herstelt? Ja, eigenlijk is je tattoo namelijk net een soort wond. Door een goede verzorging vermijd je problemen zoals irritaties of infecties. Lees daarom snel verder om te lezen hoe jij je tattoo het beste verzorgt.

Tattoo verzorging: folie
Na het zetten van je tattoo wordt deze afgedekt met folie. Haal dit er thuis niet gelijk af, maar vraag aan de tattoo artist hoe lang dit erop moet blijven zitten.

Tattoo verzorging: goed schoonmaken
Nadat je het folie eraf hebt gehaald zijn we toen aan de tweede stap: de tattoo reinigen. Gebruik hiervoor lauwwarm water in combinatie met antibacteriële zeep. Dep de tattoo (in plaats van wrijven) met een zachte schone doek.

Tattoo verzorging: zalf 
Zodra de huid droog is, gebruik je een zalf om het in te smeren. Het beste kun je hiervoor een zalf met vitamine A of D gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Na drie tot vijf dagen kun je stoppen met het smeren van zalf en overgaan op een milde lotion. Het is belangrijk dat je deze tattoo verzorging goed blijft herhalen. 

Tattoo verzorging: douchen
Na deze periode kun je voorzichtig proberen te douchen, maar laat de tattoo niet te veel in contact komen met water en al helemaal niet met zeep. Zwemmen is dus ook een afrader.

Tattoo verzorging: korstjes
Waarschijnlijk krijg je na een paar dagen wat velletjes en korstjes op je tattoo. Maak je hier geen zorgen over. Bedek dan twee tot drie keer per dag de tattoo met een vochtig doekje voor ongeveer vijf minuten. Let wel op: als het echt heel erg wordt, dan kan het zijn dat de tattoo verkeerd is gezet.

Heb je nog geen tattoo maar twijfel je nog? Kijk dan hier voor bijvoorbeeld een leuke hand tattoo. 

Beeld: iStock

Must reads 👀