Lifestyle

Weekendje weg herfstvakantie? Deze bestemmingen zijn geweldig in de herfst

De eerste vakantie van het schooljaar staat alweer voor de deur, gelukkig maar want hier waren we stiekem al wel weer aan toe. Nu je eindelijk wat meer ruimte voor jezelf hebt, heb je waarschijnlijk wel zin in een weekendje weg in de herfstvakantie. Misschien wil je wel even lekker naar de bossen toe en jezelf opwarmen bij de open haard, of juist even naar de zon. Alles is mogelijk, maar met deze tips wil je in ieder geval niet meer thuis blijven. 

Als je graag een weekendje weg wilt in de herfstvakantie zijn er genoeg opties. Of je het nou ruim van tevoren wilt boeken of een lastminute plan maakt, het is het perfecte moment om er even met familie, je vriendje of vriendinnen tussenuit te gaan. Veel hotels of vakantieparken hebben rond deze tijd super leuke deals.

Kom je er niet uit of wil je gewoon lekker wat inspiratie? Dan heeft Girlscene wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Weekendje weg herfstvakantie: Waddeneilanden
Wil je niet te ver van huis of heb je misschien niet mega veel te besteden? Ga dan lekker uitwaaien op de waddeneilanden. Je kunt hier lekker in de herfstfeeling komen door lange strandwandelingen te maken en 's avonds lekker te Netflixen bij de open haard. En doordat je niet naar een totaal ander land gaat met een ander klimaat, krijg je waarschijnlijk minder last van een after-holiday dip als je thuis bent. 

Weekendje weg herfstvakantie waddeneilanden

Weekendje weg herfstvakantie: Rome
In de herfstvakantie kan je in Rome nog steeds genieten van een heerlijk zonnetje terwijl je een pizza eet op het terras. De temperatuur is precies lekker en 's avonds kun je ook prima slapen zonder dat je je bed uit drijft van het zweet. Overdag kun je leuke dingen doen zoals het bezoeken van het Colosseum of lekker shoppen. Tip: boek een spotgoedkope citytrip via Lidl.

Weekendje weg herfstvakantie rome

Weekendje weg herfstvakantie: Stockholm
Het voordeel aan een weekendje in Stockholm in deze tijd van het jaar is dat het er droog blijft. Wel is het in oktober een stukje frisser, de temperatuur ligt namelijk gemiddeld rond de tien graden. Het is een hele fotogenieke stad dus dat komt mooi uit voor de Instagram-lovers. Er zijn veel hippe eettentjes, en je hebt er zelfs een ABBA museum!

Weekendje weg herfstvakantie stockholm

Weekendje weg herfstvakantie: New York
Als je genoeg hebt gespaard is het mogelijk: the city that never sleeps is in de herfst prachtig. Bezoek bijvoorbeeld het Central Park met alle prachtige herfstkleuren. Ook zijn er rond deze tijd van het jaar veel leuke musicals die je kunt bezoeken. Let's go!

Weekendje weg herfstvakantie newyork

Weekendje weg herfstvakantie: Onbekende stad in Nederland
Je hoeft gelukkig niet per se ver van huis te gaan om het leuk te hebben. Kies een random stad in Nederland uit waar je nog nooit bent geweest. Boek hier een hotel of AirBnb en ontdek de stad door lekker door de straten te lopen, te shoppen of musea te bezoeken. 

Staat jouw bestemming er nog niet tussen? Check hier alle spotgoedkope last minute reizen van Lidl.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved