Food

Een broodje ijs is de nieuwe ontbijt-trend en wij willen dit morgenochtend gelijk proberen

Eet jij 's ochtends meestal een boterham met pindakaas of chocoladepasta? Of ben je toch meer fan van yoghurt met cornflakes? Prima ontbijtjes hoor, maar soms is het ook lekker om een keer iets nieuws te proberen. Een broodje met ijs bijvoorbeeld, heb je daar al eens over nagedacht? Het broodje met ijs is een typische Siciliaanse lekkernij en wordt ook wel 'gelato con brioche' genoemd. En nog beter nieuws: de trend is ein-de-lijk overgewaaid naar Nederland.

Ontbijten met een broodje ijs
IJs is vaak iets wat je na de maaltijd eet, of vooral zomers als het heel erg warm is overdag. Maar waarom eten we ijs eigenlijk niet 's ochtends? Tijd om hier iets aan te veranderen, want een broodje ijs is een nieuwe trend. De eerste ijssalons in Amsterdam hebben de 'gelato con brioche' inmiddels aan de menukaart toegevoegd. Je koopt 'm bijvoorbeeld bij Massimo Gelato in De Pijp en bij Chocolatier Van Soest aan de Utrechtsestraat, beide in Amsterdam. Maar het ontbijtje is natuurlijk ook heel makkelijk in elkaar te flansen. Je pakt een brioche bol, snijdt 'm doormidden, voegt zo veel ijs toe als je zelf wil en klaar is kees: eetsmakelijk!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Massimo Gelato (@massimogelatoamsterdam) op

ijs ontbijt briocheBron: Parool | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook