Yoghurt als beautyproduct

Beauty door Redactie

Yoghurt: rekken staan er vol mee in de supermarkt en jij hebt thuis vast ook een pak in de koelkast staan. Maar wist je dat yoghurt ook héél goed voor je huid is? En daarom vertellen we je vandaag hoe je yoghurt als beautyproduct kan gebruiken.

Voor je handen. Neem een kopje yoghurt en doe daarbij een eetlepel honing. Ga hier je handen mee ‘wassen’: smeer je handen met het mengsel in en maak een ‘handen-was-beweging’. Spoel het af en je zal merken dat je handen superzacht zijn!

Op je gezicht. Gebruik yoghurt als masker! Neem geen vruchtenyoghurt, maar gewone, normale yoghurt. Smeer het op je gezicht en laat het ongeveer tien minuten zitten, spoel het daarna af. Dode huidcellen haal je er mee weg én het verjongt je gezicht.

Op je hoofdhuid. Je wist zeker niet dat yoghurt als conditioner gebruikt kan worden… Verdeel de yoghurt gewoon over je haar na het wassen en laat het 10 minuten zitten. Uitspoel en hallo, zachte, glanzende lokjes!

Op je voeten. Mix de yoghurt met een half kopje vermorzelde walnoten (je kan ook havermout door je yoghurt heen doen, dan wordt de scrub minder grof). Scrub je voeten hier mee. Dit mengsel zorgt ervoor dat je voeten minder droog zijn! Enne, bonus: als je je voeten scrubt, scrub je meteen je handen!

door onze redactrice Cynthia