Beauty

De Jade roller: dit doet het voor jouw huid

Wat is dit nu weer? Horen we je denken. De Jade roller zie je steeds vaker on the gram en andere plekken op internet verschijnen. Het zou een helende en genezende werking voor je huid moeten hebben. Wij vragen ons natuurlijk af: is dit product gewoon een trend of is het iets wat je aan je dagelijkse beautyroutine zou moeten toevoegen?

Wat is een Jade roller?
De Jade roller: het lijkt net op een soort klein verfrolletje, maar dan met een ovale Jade steen. Je rolt er letterlijk mee over je gezicht, waardoor je je huid als het ware masseert. Helemaal nieuw is het eigenlijk niet, want het wordt al sinds de 7e eeuw in China gebruikt. 

Jade roller: Wat doet het precies voor je huid?
Je vriendin vindt het misschien onzin en de ander zweert erbij. Of het voor jou werkt hangt af van wat je ermee wil bereiken. De voordelen van Jade roller zijn het stimuleren van de bloedcirculatie en het verminderen van zwellingen. Daarnaast vermindert het ook nog eens ontstekingen in de huid.

Dokters zeggen dat je niet kunt verwachten dat acne en rimpels er meteen mee zijn verdwenen, maar dat het zeker wel een goed effect kan hebben op een opgezwollen huid. Daarnaast kan het ook een ontspannend gevoel geven, bijvoorbeeld door het vlak voordat je gaat slapen te gebruiken. De Jade roller is dus zeker het proberen waard om voor jou persoonlijk uit te vinden wat voor werking het heeft op je huid, maar verwacht niet na een keer rollen wonderen ;-).
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aesthetics by Shannon (@smashlashskinpro) op


Jade roller: Hoe moet je het gebruiken?
Als je dacht dat je gewoon simpel op en neer moet rollen, dan heb je het mis. Er zit dus echt een tactiek achter. Allereerst is het belangrijk om van tevoren je huid te hydrateren met je dagelijkse verzorgingsproducten. Per onderdeel van je gezicht verschilt de manier van rollen:

Voorhoofd: Rol vanaf je haarlijn richting je wenkbrauwen
Wangen: Plaats de roller in het midden van je gezicht en rol richting de zijkanten. 
Nek: Plaats de roller achter in de nek en rol langs de zijkanten naar beneden. Rol ook vanaf de kaaklijn richting je sleutelbeen omlaag. 

Om effecten te zien is het belangrijk dat je de Jade roller dagelijks gebruikt, je kunt dit bijvoorbeeld doen tijdens je avondroutine. Wil je het uitproberen om te kijken wat het voor jouw huid kan doen? Shop 'm dan hier:

 

 

 

Bron: Cosmopolitan.com, laurenconrad.com | Beeld: Unsplash
 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook