Lifestyle

7 dingen die kinderen met bezorgde ouders sowieso herkennen

Dat ouders soms bezorgd zijn is aan de ene kant heel erg lief, maar soms ook ontzettend irritant. Zeker wanneer jij het gevoel hebt dat al die bezorgdheid voor niets is. Je kunt prima voor jezelf zorgen, toch? Als jouw ouders onder de categorie ‘bezorgde ouders’ vallen, dan herken jij je sowieso in de volgende situaties. 

1. Appen als je over bent
Wanneer je ‘s avonds je fiets uit de schuur pakt en op het punt staat om te vertrekken, kan één van je ouders het niet laten om je nog even na te schreeuwen: ”stuur je even een appje als je er bent?!” Ja mam, dat doe ik toch altijd? Eenmaal op bestemming ben je het echter al vergeten en ontvang je nog een extra berichtje. “Ik dacht dat je zou appen als je er was?”. Oeps… Ik ben er!

2. Niet uitgaan als je alleen moet fietsen
In je eentje door het donker fietsen is niet echt verantwoord, en zeker niet als je een meisje bent. Tenminste, dat vinden je ouders. Daarom is er geen sprake van uitgaan wanneer jij niet afspraken hebt gemaakt over de terugweg. Of je moet worden thuisgebracht, of er moet een vriendin blijven slapen. Zo niet? Dan kun je dat avondje in de stad wel vergeten.

3. Een koelkast vol met eten wanneer ouders op vakantie gaan
Op een gegeven moment bereik je een leeftijd waarop je niet meer met je ouder meegaat op vakantie. Zo’n weekje het huis voor jezelf, daar is toch ook niks mis mee? Toch zijn je ouders niet helemaal weg, want voordat ze vertrokken heeft moederlief allerlei gerechten voor je achtergelaten. Macaroni op maandag, een bloemkoolschotel op dinsdag… Eén ding is zeker: verhongeren doe je niet.

4. Je ‘laatst gezien’ op WhatsApp wordt gecheckt
WhatsApp is niet alleen handig als communicatiemiddel, maar wordt door je ouders ook geregeld gebruikt als stalkmiddel. Het is nou eenmaal zo dat je je telefoon veel gebruikt, dus wanneer je al een paar uur niet meer online bent geweest gaan de belletjes rinkelen bij het thuisfront. Met een ‘spontaan’ appje of telefoontje zorgen je ouders er dan voor dat je reageert, zodat ze er toch zeker van zijn dat er écht niks aan de hand is.

5. Pas wegrijden op het moment dat dat je écht binnen bent
Er staat een avondje met de vriendinnen op de planning. Omdat het heel hard regent, besluit je vader je weg te brengen met de auto. Wanneer je bij je beste vriendin aangekomen bent, stap je uit de auto en loop je richting de voordeur. Maar denk maar niet dat je vader al is weggereden. Pas op het moment dat de voordeur open gaat en je het huis binnenstapt hoor je hem wegrijden. Hij wil er gewoon zeker van zijn dat je veilig op je bestemming aankomt. Lief toch!

6. Eerst vrienden thuis leren kennen voordat je met ze afspreekt
Nieuwe vrienden maken is niet alleen spannend voor jezelf, maar ook voor je ouders. Daarom is het een no-go om ineens met iemand te af te spreken in de stad, want je ouders willen eerst zien met wie je omgaat. Naar mate je ouder wordt vermindert dit, maar eigenlijk zouden je ouders stiekem veel meer willen weten over de mensen waar hun kind mee omgaat. 

7. Telefoonnummers van vrienden moeten hebben
Eens in de zoveel tijd vraagt je moeder naar een lijstje met telefoonnummers van je vrienden. Niet omdat ze graag met ze wilt appen hoor, dat is het niet. Maar mocht er iets zijn, of mocht je niet bereikbaar zijn: dan moeten ze weten wie ze kunnen bellen. 

Beeld: iStock