News

Binnenkort bestaan er armbanden die ons vertellen of we teveel gedronken hebben

Iets te diep in het glaasje kijken, we hebben het waarschijnlijk allemaal weleens meegemaakt. Na een avond flink doordrinken lig je in bed en hebt het gevoel dat alles draait, de volgende ochtend kom je er ook nog eens achter dat je je ex hebt geappt. Zucht, was er maar een manier waardoor je eerder stopt met drinken. Goed nieuws, want er is binnenkort een armband die ons precies kan vertellen wanneer we moeten stoppen met drinken.

Armband die je vertelt of je dronken bent
We hebben allemaal 's ochtends weleens gedacht: had ik dat laatste shotje nou maar niet gedaan... Gelukkig is er nu de oplossing. Er zijn namelijk onderzoekers bezig met een 'wearable' die aangeeft hoeveel alcohol iemand gedronken heeft en 'hoe dronken' iemand is.

Uit onderzoek blijkt dat de armband mensen helpt slimmere keuzes te maken, denk hierbij bijvoorbeeld aan auto rijden na een biertje.  De armband bevat sensoren die meten hoeveel ethanol (stof in alcohol) er je hebt uitgezweet. De info wordt via bluetooth naar een app worden verzonden of zelfs gelijk naar je Apple Watch. Handig! Op dit moment zijn de onderzoekers nog druk bezig met verbeterpunten, dus wanneer deze handige armbanden te koop zijn is nog niet bekend.

armband alcohol

Beeld: Pexels

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook