Series & Films

Girlscene vloog naar LA voor een interview met Elle Fanning over haar nieuwe film Teen Spirit

Of ik voor een interview naar The City of Angels wilde. Ehm, JAAA! Die vraag kreeg ik een paar maanden terug en begin april vloog ik naar LA voor een interview met Elle Fanning voor haar nieuwe film Teen Spirit. Enne, naast het superleuke interview met de actrice, mochten we ook alvast de film kijken én natuurlijk de stad ontdekken. Een 'once of a lifetime experience'!

Een paar maanden terug vloog ik naar Los Angeles voor het interview met Elle Fanning. Ik was nog nooit in LA geweest, dus ik was mega excited zoals je vast begrijpt. Na een hele lange vlucht kwam ik 's avonds in the city en was het jammer genoeg direct tijd om m'n bed in te duiken. De volgende dag stonden er namelijk genoeg leuke dingen op de planning (lees: de stad ontdekken, shoppen, heel veel eten bij Shake Shack en 's avonds de film Teen Spirit kijken.)

interview Teen Spirit
In totaal had ik drie dagen in LA, dus ik heb genoeg kunnen zien van de stad en leuke dingen kunnen doen. Op de allerlaatste dag was het tijd voor het grote interview met miss Elle Fanning en mocht ik haar alles vragen over haar nieuwe film Teen Spirit. 

De film Teen Spirit
Voordat we naar het interview gaan, is het misschien wel zo leuk en handig om te weten waar de film Teen Spirit over gaat. Het gaat over de 17-jarige Violet, gespeeld door Elle Fanning, die al haar hele leven de droom heeft om een popster te worden. Als ze ziet dat er een zangwedstrijd is, besluit ze om mee te doen. Dankzij de hulp van haar mentor en voormalig operazanger Vlad komt haar grote droom misschien wel uit, maar niet zonder valkuilen... Benieuwd? Check hieronder de trailer van Teen Spirit. 

Interview met Elle Fanning 

Je speelt Violet in de film. Zei je meteen 'ja' tegen de rol?
"Ze hadden mij niet gevraagd. Ik denk niet dat ik op de radar stond, omdat ik niet bekend sta als een zangeres. Ook denk ik dat ze op zoek waren naar actrices uit Polen, omdat ze Pools moest spreken in de film en ik spreek geen Pools in real life. Ik zag in een announcement dat ze nog geen cast hadden en ik was altijd op zoek naar zo'n rol. Een musicalfilm stond nog op mijn bucketlist. Ik heb ooit gezongen op een Jazz festival met een vriend en ik stuurde dat in. Toen had ik een meeting met Max Minghella (de director van de film) en we zagen de film op dezelfde manier voor ons."

Lijk je een beetje op Violet?
"Ik voelde me heel erg related. In deze industrie krijg je heel veel afwijzingen. Ik moest daar vanaf jongs af aan mee leren omgaan. Als er hobbels op de weg zitten, dan moet je die passie weer opnieuw vinden. En met Violet zag ik dat, omdat ze die hobbels op de weg had. Hoe kom je daarvan terug? En hoe vind je die passie terug? Dus dat is heel herkenbaar."

interview teen spirit
Hoe heb jij je voorbereid op het zingen? 
"Ik heb drie maanden lang getraind. Er waren heel veel verschillende voice coaches. Ik had een leraar Pools, een leraar voor mijn Engels accent, voor choreografie en iemand met wie ik crazy oefeningen deed voor mijn stem en ademhaling. Marius was mijn main guy en hielp mij met de liedjes en de performance van de liedjes. Voordat ik begon aan de film, was ik nog een andere film aan het opnemen. Marius vloog dan naar mij toe, zodat we eraan konden werken. Maar ik keek ook naar documentaires van Katy Perry en Lady Gaga en naar optredens van artiesten op YouTube."

Violet is Pools. Was het moeilijk om de taal te leren?
"Ja het was heel moeilijk. Het is een taal die ik niet vaak hoor, maar ik had heel veel hulp. Agnieszka Grochowska, een Poolse actrice die mijn moeder speelde in de film, was heel behulpzaam. En de vrienden die in sommige scènes speelde zeiden: 'Dat klinkt goed of dat klinkt niet goed.' Dus dat was fijn."

interview teen spirit
Zou je meer met muziek willen doen?
"Ik zou heel graag een album willen uitbrengen. Ik vind het zo weird dat mijn naam nu voorbij komt op Spotify als een artiest. De film heeft zeker deuren voor mij geopend. Ik heb heel veel mensen uit de muziekindustrie ontmoet. Ik heb in de studio muziek opgenomen waar Taylor Swift, Lana Del Rey en Lorde hun albums opnamen. Het was een nieuwe ervaring, maar ik voelde mij er wel heel erg thuis en comfortabel. Dus misschien is dat een teken en moet ik het doen."

Teen Spirit exclusief op KPN
Wil jij de film met Elle Fanning ook heel graag zien? Dan hebben we heel erg goed nieuws voor je: vanaf vandaag is Teen Spirit een maand lang exclusief te zien voor de klanten van KPN. Zit je niet bij KPN? No worries, want binnenkort is de film in heel Nederland te zien. 

Beeld: Teen Spirit

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook