Fashion

Bikini trends 2019: deze bikini staat het beste bij jouw lichaam

Met de vakantie in het vooruitzicht mogen we straks weer over het strand paraderen in onze nieuwe bikini. Maar voor het zover is, moeten we natuurlijk wel de juiste bikini kopen. Kies je voor een triangel of ga je voor een bandeau? Lees hier welke bikini bij jouw figuur past.

Het zonnetje schijnt en uiteraard heeft Girlscene alle webshops alweer voor jullie afgestruind voor de mooiste bikini’s en badpakken. Zo spotten we onder andere heel veel toffe dames badmode van Esprit. Van high waist bikini’s tot prachtige badpakken, wij zijn groot fan van de huidige collectie. Onze persoonlijk favoriet is de high waist gele bikini met citroenen, hiermee zien wij onszelf al over het strand paraderen deze zomer. Scroll snel verder om te ontdekken welke jouw favoriet is.

♥ Peerfiguur
De kenmerken van een peerfiguur zijn een platte buik en een slanke taille, maar bredere heupen en vollere benen. Je benadrukt je  bovenlichaam met een bikini of badpak met print of een opvallende kleur. Jouw figuur raakt hierdoor meer in verhouding. Een hoger bikinibroekje doet wonderen als je onzeker bent over je heupen, deze laat je heupen optisch smaller lijken en verdoezelt gelijk je buikje (als je die hebt). Lang leve de high waist-bikinitrend! Bij Monki hebben zit er ongetwijfeld iets voor jou bij.

 

bikini trend 2019

♥ Appelfiguur
You lucky girl, jij hebt lange benen! Verder ben je wat rechter rond de middel, het je smalle heupen, grote borsten en brede schouders. Komt je dit bekend voor? Dan heb jij ongetwijfeld een appelfiguur. Meiden met een appelfiguur komen vaak sneller aan rond de buik en borsten. Kies daarom een bikinitop die extra ondersteuning geeft aan de borsten, zoals deze van Urban Outfitters. Een beugelbikini is een goede optie. Ben je onzeker over je buikje? Een tankini verdoezelt dit. Qua kleur zijn donkere tinten de beste optie, deze laten je namelijk smaller lijken.

♥ Recht figuur
Meiden met een recht figuur zijn slank en atletisch gebouwd, maar hebben subtiele rondingen. Wil je graag wat meer vormen creëren? Kies van voor een bikini met ruches, strepen en strikken. Wil je dat jouw borsten wat groter lijken? Kies dan voor een voorgevormde bikini met een push-upeffect, deze doet wonderen. Kies een klein bikinibroekje, met touwtje aan de zijkant bijvoorbeeld, om je heupen wat meer vorm te geven. Door de touwtjes creëer je meer curves and that’s how we like hit.

bikini trends 2019

♥ Zandloperfiguur
Meiden met een zandloperfiguur hebben een duidelijke smalle taille, vollere borsten en heupen die in verhouding staan tot de schouders. Super vrouwelijk! Is dit jouw figuur? Dan heb je mazzel, veel bikini’s staan je fabulous. Wil jij je vrouwelijke vormen extra benadrukken? Kies van voor een high waist-broekje. Heb je een flinke boezem? Kies dan wel voor goede ondersteuning, want je wilt niet de hele dag checken of je bikini nog goed zit terwijl je ligt te zonnen.

♥ Omgekeerde driehoek
Ben jij juist voller aan de bovenkant en zijn jouw schouders breder dan je heupen? Jouw figuur lijkt op een omgekeerde driehoek. Door de aandacht op je broekje te leggen zorg je voor meer balans. Kies voor een felle kleur, een tof patroon of franjes. Hoe drukker, hoe beter! Ook bij dit figuur geldt: kies een top met goede ondersteuning. Een voorbeeld van een bikini met goede ondersteuning is de halter-bikini.

Beeld: Unsplash

Must reads 👀