Beauty

Make-up: deze looks vinden mannen vreselijk

1

De één doet even snel een klein laagje mascara, terwijl de ander niet zonder full face make-up de deur uitgaat. Maar voor een date willen we ons altijd graag mooi optutten. Van foundation, oogschaduw tot een passende lippenstift. Maar wat vinden mannen eigenlijk daarvan? Wij hebben voor je uitgezocht welke make-uplooks mannen wat minder aantrekkelijk vinden (of zeg maar gewoon vreselijk).

#1. Wilde wenkbrauwen
Wij dromen allemaal van wilde wenkbrauwen á la Cara Delevingne, maar mannen helaas niet. "Vrouwen met van die dikke, donkere strepen lijken soms net stripfiguren." Het liefst willen mannen de wenkbrauwen zo naturel mogelijk. Je kunt er natuurlijk niets aandoen als je lichte wenkbrauwen hebt of dat ze gewoon heel erg dun zijn van jezelf. Een klein beetje inkleuren en vorm geven is niet erg, maar mannen houden absoluut niet van borstelig of heftig ingekleurde brows.

#2. 'Spinnenpoot wimpers'
Hoewel we ons er zelf moe en slaperig vinden uitzien zonder mascara, moet je niet doorschieten. "Een beetje mascara is prima, maar sommige vrouwen hebben van die gigantische nepwimpers. Als zij daar mee wapperen, vlieg je bijna weg'' aldus de mannen. Alles wat nep is, ziet hij het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Ook zijn mannen geen fan van 'spinnenpoot wimpers', dus ga voor een natuurlijke look.

via GIPHY

#3. Opvallende lippenstift
Naar een feestje vinden wij het leuk om een lekker kleurtje op ons lippen te doen, voor nét even die extra touch. Toch zijn mannen daar niet zo dol op. Knalrood, felroze, blauw, paars: liever niet. Ze vinden jouw lippen er dan gelijk minder kissable uitzien, dus wil je indruk maken? Hou het dan bij een natuurlijke lichte kleur. 

#4. Plamuurlaag
Een dikke klodder foundation en wat lagen poeder, oja en contouren... Dat vinden mannen dus helemaal niks. Jij denkt dat je een mooi clean en strakke look hebt gemaakt, maar hij ziet toch liever je eigen huidskleurtje. Een onderzoek heeft bewezen dat mannen minder make-up veel mooier vinden. Sterker nog, mannen zien het liefst dat vrouwen maar liefst 40% minder producten gebruiken. Dus let's go met een natural look en de nude kleuren. 

#5. Smokey eyes
De smokey eye-look kan heel sexy en trendy zijn, maar is volgens de mannen vaak net een beetje too much. Het doet ze denken aan Lady Gaga. Hij ziet jou liever met wat mascara en eventueel een dun lijntje eyeliner. Wil je toch oogschaduw gebruiken, ga dan voor nude kleuren om je lover blij te maken. 

Maar ook al zeggen de mannen dat ze ons het mooist vinden zonder make-up, vinden ze het stiekem hartstikke leuk dat wij ons best doen om er goed voor ze uit te zien ;-).

Bron: make-up.com, cosmopolitan.com l  | Beeld: GettyImages

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 maanden geleden Isabella Spijkers

    Ok maar wat boeit het wat een jongen van je make-up vind? Je doet het toch omdat jij het leuk vind?

  1. 1