Beauty

Rode wangen? Zo kom je er vanaf

Sommigen vinden dat rode blosje op je wangen juist mooi of schattig, maar jij vindt het eigenlijk heel vervelend. Jouw wangen worden met iedere warme of ongemakkelijke situatie gewoon vuurtoren-rood en je vindt het maar niks. Zelfs door drie lagen foundation krijgen jouw rode wangen het voor elkaar om tevoorschijn te komen. Kiekeboe! Kiekedoei-doei met je rode blos na het gebruiken van deze acht handige tips tegen rode wangen.

5 natuurlijke manier om rode wangen tegen te gaan: 
 Een koud washandje
Een koud washandje maakt je huid weer rustig, waardoor je blos vermindert. 

 Hydrateer je huid
Ondanks dat je in de winter wellicht denkt dat je geen zonnebrand nodig hebt, omdat de zon zich slechter laat zien, moet je het hele jaar door blijven smeren. Je vermindert roodheid door je huid het hele jaar door te beschermen. De beste huidverzorging zijn de vochtinbrengende crèmes.

 Vermijd sterke make-up en huidproducten
Wanneer je een gevoelige huid hebt die snel rood verkleurt, moet je eigenlijk zo min mogelijk producten gebruiken. Als je dan wel voor huidverzorging wil gaan, ga dan voor de zeeploze producten en make-up remover voor de gevoelige huid. Deze producten zijn milder voor je huid. Wrijf ook niet je make-up eraf, maar leg de met make-up remover doordrenkte watjes op je ogen en laat het even intrekken. Als je dit even doet veeg je zonder moeite en zonder te hard wrijven de make-up van je gezicht. 

 Vermijd alcohol
Het is je vast niet ontgaan dat je gezicht bijna vuurrood is wanneer je een paar glaasjes alcohol achter je kiezen hebt zitten. Dat komt doordat je bloedvaten meer openstaan door de alcohol, waardoor je rode kleur meer aanwezig is dan normaal. Dus, als je je rode wangen een beetje in toom wil houden, drink dan met mate (is natuurlijk sowieso goed). 

Vermijd pikante kruiden
Pittige kruiden hebben hetzelfde effect op je huid als alcohol. Je gezicht neemt al gauw de kleur van je spicy pepers uit je curry over. Laat die pikante kruiden dus voortaan maar in de supermarkt liggen. 
Als je al van alles hebt geprobeerd en je geen raad weet met je rode wangen, en het je zodanig belemmert in je dagelijks leven, dan is het ook een mogelijkheid om je rode wangen tegen te gaan met behulp van een dokter. 

3 medische manieren om rode wangen tegen te gaan:

♥ Antibiotica
Wanneer je aan een antibioticakuur begint tegen rode wangen ben je voor een langere periode zoet. Zo’n kuur duurt namelijk tussen de twee en zes maanden. Dit hangt er vanaf hoe goed de antibiotica aanslaat en in welke mate de roodheid vermindert. 

♥ Lasertherapie
Met lasertherapie worden de bloedvaatjes weggewerkt.

♥ Bloedvaatjes dichtbranden
Het is ook mogelijk om je bloedvaatjes dicht te branden. Dit gebeurt met een hele dunne naald. De dunne naald brandt de openstaande bloedvaatjes dicht. Het klinkt veel spannender dan het daadwerkelijk is. De behandeling is wellicht een beetje gevoelig, maar meestal verloopt het volledig pijnloos. Je moet alleen geen angst voor naalden hebben.

Bedankt voor de tip Marja!

Bron: marieclaire.be, gezondheidsnet.nl | Beeld:

Must reads 👀