Lifestyle

Nog geen vakantie geboekt? Zo boek je het goedkoopst een last minute

Nu de zomer toch echt is begonnen, wil je er toch nog wel even tussenuit. Even lekker op vakantie, helemaal relaxen en oneindig veel zonnen. Last minute deals zijn dan dé perfecte oplossing. Je kunt supermooie reizen voor een goede prijs boeken, zodat je op én top kan genieten van een budget vakantie. Maar waar moet je eigenlijk precies op letten bij het boeken van een last minute vakantie? We leggen het hieronder uit. 

Wie een beetje slim te werk gaat, kan hele leuke vakanties voor een hele leuke prijs vinden. Wij hebben hier de 4 gouden regels bij het boeken van een last minute voor je op een rijtje gezet.

#1. Populaire bestemmingen
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zoek op populaire bestemmingen. Goede last minute deals bestaan namelijk vooral als reisorganisaties meer accommodaties hebben ingekocht dan ze kunnen verkopen. Die kans dat zij meer accommodaties hebben ingekocht is natuurlijk het grootst op populaire bestemmingen, waar veel aanbod is. Er zullen meer last minutes deals zijn naar de Costa Brava of naar Albufeira, dan naar een Paxos of Galicië. 

#2. Bekijk verschillende sites
Spreid je kansen. De meeste vakanties worden niet door één partij verkocht, maar kan je bij meerdere reisorganisaties en websites vinden. Het kost misschien wat tijd, maar het is dus zeker de moeite waard om websites met elkaar te vergelijken. Daarnaast maken reisorganisaties ook gebruik van lege vliegtuigstoelen en hotelkamers om deze alsnog te verkopen. Deze stoelen en hotelkamers gaan dan voor hele goedkope prijzen de deur uit. 

#3. Vergelijk verschillende luchthavens
Bij verschillende last minutes deals kan je kiezen vanaf welke luchthaven je wilt vliegen. Kies nooit zomaar de dichtstbijzijnde. Het kan 100 of 150 euro verschil maken door bijvoorbeeld niet vanaf Amsterdam te vertrekken, maar vanaf Rotterdam of Eindhoven. Of andersom. En vergeet niet bij het vergelijken van de prijzen om ook kosten zoals reiskosten naar de luchthaven toe of parkeertarieven mee te rekenen.

via GIPHY

#4. Let op of alles inclusief is
Of je nu je last minute vakantie boekt via een reisbureau of gewoon zelf online, het is heel belangrijk om goed te kijken of de last minute vakantie wel all inclusive is. Zo kun je soms hele goedkope reizen vinden naar bestemmingen zoals Curaçao of Thailand, om er vervolgens achter te komen dat deze prijs exclusief luchthaven- en toerismebelasting is. Daardoor kan je reis alsnog heel duur uitpakken. Lees daarom goed de voorwaarden van de last minute deal of alle kosten zijn inbegrepen.

Dus waar wacht je nog op? Boek die vakantie en droom alvast weg bij de zonnige dagen en de oneindig veel cocktails.

Bron: ad.nl, vakantiepiraten.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀