Lifestyle

Deze 8 dingen moet je nóóit doen op een eerste date

Daten, wie heeft dat eigenlijk ooit bedacht? Ongemakkelijk met een vaak wildvreemde aan een tafel zitten, ongemakkelijke gesprekken voeren en nog erger: de ongemakkelijke stiltes opvullen. Oké, gelukkig is het niet voor iedereen gegarandeerd dateleed. Daten kan ook heel leuk zijn, maar dan moet je wel je beste beentje voortzetten. Probeer daarom een hoop ongemakken te voorkomen, zodat je date niet in een disaster date verandert. Noteer de onderstaande acht acties die je écht niet moet uitvoeren op een eerste date.

#1. Begin niet over je toekomstplannen, zoals waar je later moet wonen, hoeveel kinderen je wil en hoe ze gaan heten. Dit is een gigantische afknapper voor je date en heel afschrikwekkend.

#2. Iedereen eet. Eet daarom geen muizenhapjes, omdat je een vrouw bent en bang bent om als een vreetzak over te komen. Mannen zijn echt niet vies van vrouwen die hele maaltijden eten. Reality check: lees de eerste twee woorden van punt 2.

via GIPHY

#3. Neem niet teveel het woord. Een gesprek komt van twee kanten. Wanneer jij alleen maar aan het woord bent komt het over alsof je geen interesse toont.

#4. Wees tegen iedereen aardig. En daar bedoelen we dus ook de bediening mee. Wanneer je kattig of ongeduldig tegen de bediening doet, breng je die negatieve sfeer over op je date. Hij of zij denkt meteen dat je een nors persoon bent en dat wil je natuurlijk niet.

#5. Niemand heeft zin in negatieve Nancy. Ook al is zijn of haar passie niet jouw grootste passie, probeer dan alsnog interesse te tonen voordat je het onderwerp afkapt. Praat ook niet te veel over de dingen die je niet leuk vindt, maar praat juist over onderwerpen die je enthousiast maken. Zo kom je een stuk leuker over en laat je een goede indruk achter.

via GIPHY

#6. Praten met je mond vol. Gewoon niet doen. Eén: het is smerig. Twee: hij/zij verstaat niks van wat je zegt. Drie: je voorkomt vliegende stukjes eten over de tafel.

#7. Tijdens je date je telefoon erbij pakken is een regelrechte afknapper. Je komt gigantisch ongeïnteresseerd over en je vindt blijkbaar je berichtjes veel boeiender dan diegene aan de andere kant van de tafel. Autsj.

#8. Neem vooral dress to impress niet te letterlijk. Tuurlijk wil je je uiterste best doen om er op-en-top uit te zien. Een lakje extra hier en daar is dan ook echt geen probleem. Toch houden de meeste mannen van de natuurlijke look. Wanneer je toch voor een tikkeltje extra wil gaan, kies dan voor één deel in het gezicht. Dus, weinig make-up rond de ogen en een sexy rode lippenstift. Of ga voor nude lippen en een zwoele smokey eye.

#9. Haal je date niet naar beneden. Je wil natuurlijk een beetje pittig overkomen, maar er is een fijne grens tussen uitdagend, grappig en gemeen zijn. Vooral op een eerste date, terwijl je de ander nog niet zo goed kent, weet je nog niet van elkaar of het sarcasme is of dat je hem of haar daadwerkelijk een vette loser vindt. Dat is natuurlijk niet zo aardig.
Date
Bron: buzzfeed.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook