Food

Zo krijg je nooit meer klevende handen tijdens het snijden van een watermeloen

Tijdens een barbecue, met picknicken of lekker in de zon in de tuin. Watermeloen is altijd een goed idee. Het is bij ons op de redactie echt het ultieme zomerfruit, alleen het snijden ervan is iets minder leuk. Want hoé snijd je zonder dat je de helft van het fruit in de schil laat zitten of dat je handen enorm kleven? Dat is vanaf nu verleden tijd, want wij hebben 4 handige technieken voor je verzameld zodat je heel makkelijk die watermeloen in stukjes hebt.

#1. Watermeloen voor in de tuin
Snijd de watermeloen verticaal doormidden. Pak één van de twee helften en leg hem met de dichte kant naar boven op de snijplank. Hak vervolgens de meloen in horizontale plakken, maar hak hem nog niet helemaal door. Draai de watermeloen om en snijd langs de rand van de schil. Hak vervolgens verticale lijnen en daarna horizontale lijnen (je ziet nu blokjes). Draai als laatste de meloen om et voilà; je watermeloen is klaar om gegeten te worden.

#2. Watermeloenblokjes voor in een salade
Wist je dat watermeloen ook heel lekker verfrissend is in een salade? Watermeloen in combinatie met feta, rucola en parmaham is echt hemels. Voor blokjes watermeloen hak je de meloen in kwarten. Snijd daarna horizontale en verticale lijnen in ieder stuk. Daarna snijd je langs de schil en zo heb je zonder veel moeite te doen de hele meloen in blokjes gesneden. Voilà, je salade voor bij de barbecue is klaar.

#3. Watermeloen-sticks voor bij de picknick
Handig voor bij een picknick: snijd de watermeloen door de helft. Neem een helft en zet hem met de platte kant op je snijplank. Snijd de helft horizontaal en verticaal 'in plakken'. Wat je overhoudt zijn handige watermeloensticks. Stokjes erin en klaar is kees.

#4. De watermeloensnijder
Met de vorige tips blijven je handen helaas niet helemaal schoon. Houd jij écht niet van klevende handen? Dan is deze truc de perfecte oplossing. Met deze watermeloensnijder hak je de meloen zo in kleine stukjes. Je kan de watermeloensnijder op AliExpress scoren voor maar €3,97! Daarvoor laat je hem niet liggen toch? 
watermeloensnijder

Watermeloensnijder | €3,97

Bron: ad.nl, nieuwsblad.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook