Beauty

16 redenen waarom roodharigen nog cooler zijn dan je dacht

Ze zijn bijzonder mooi, bijzonder opvallend en niet te vergeten, ze zijn simpelweg ontzettend bijzonder. We hebben het natuurlijk over de prachtige koppen met rood haar. Ze zijn er niet veel en dat maakt ze juist extra speciaal. Naast het feit dat er maar een héle kleine groep op de wereld met rode lokken rondloopt, zijn er nog veel meer spraakmakende feitjes waardoor je wenst dat je rood haar had. En als jij al het geluk hebt om met zo een prachtige bos rond te lopen, dan weet je natuurlijk precies waarom jij zo cool bent, maar het is altijd leuk om het nog eens te horen.

#1. Even serieus, baby's met rood haar zijn echt een van de schattigste baby's ever.

#2. Roodharigen zijn net zo pittig in bed als dat hun kapsel is ;-).

#3. De tofste Disney-prinsessen hebben rood haar. Kijk maar naar de prachtige Ariël van De Kleine Zeemeermin en de stoere prinses Merida van Brave. Echte powervrouwen.

#4. En de knapste royal is natuurlijk roodharig.

via GIPHY

#5. Roodharigen worden nooit grijs. De mooie rode lokken veranderen langzaam in prachtige witte lokken. Hoe bedoel je meelopen met de laatste trends?

#6. Jij valt altijd op in je vriendinnengroep met je rode coupe. Zie je een lekker hapje, dan weet jij meteen zijn of haar aandacht te trekken.

#7. De knappe rode koppen hebben zelfs een eigen festival. In Nederland hebben we het Redheads Days-festival, Ierland heeft het Redhead Convention dat een heel weekend duurt en in Engeland hebben ze Redhead Day UK. 

#8. Er bestaat zelfs een Kiss A Ginger Day. Dé perfecte timing om op deze dag je crush eens aan te spreken.

 

via GIPHY

#9. Om deze mooie rode lokken te krijgen moeten beide ouders het roodharige gen bij zich dragen, ook wel bekend als MC1R. En wanneer beiden het gen hebben, zelfs dan is er maar 25% kans op een baby met rood haar. Jij als roodharige bent gewoon een klavertje vier. 

#10. Uit studies is ook gebleken dat het MC1R-gen ervoor zorgt dat mensen met rood haar er jonger uit zien. Toen je jong was lachten anderen je wellicht uit om je baby face. Wacht maar, wie het laatst lacht...

#11. Op de hele wereld is maar 2% van de wereld roodharig.

#12. Mensen met rood haar krijgen veel minder snel rimpels. Doordat de blekere huid sneller verbrandt moeten roodharigen zich goed insmeren. Dit doen zij dus vaker dan de mensen met een blonde of bruine coupe en een iets donkerdere huid. Je smeert je gewoon jong. 

via GIPHY

#13. En wanneer je je gezicht wél de nodige zonnestralen geeft, krijg je de mooiste sproetjes. Vroeger schaamde je je misschien voor je sproeten, maar nu zijn jouw prachtige sproeten jaloersmakend.

#14. Met carnaval of een andere verkleedfeestje hoef jij nooit lang na te denken over je outfit.

#15. Jij bent gezegend met veel én dik haar. Rode lokken zijn namelijk de meest stevige lokken. 

#16. At last, but not at least: als we het over Lego House, Shape Of You of I Don't Care hebben, dan weet je vast over wie we het hebben. Een van de beste artiesten van dit tijdperk, Ed Sheeran, heef rood haar. Conclusie: mensen met rood haar hebben superveel talent.

Rood haar hebben is zoals je leest fantastisch. Toch zijn er wel struggles voor mensen met rood haar... Als jij rood haar hebt herken jij deze struggles sowieso.
Rood haar
Bron: gingerparrot.co.uk , howtoberedhead.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook