Food

Vandaag is het ‘Internationale Sushi Dag’ en bij deze restaurants eet je de allerlekkerste sushi

Er is geen betere reden om vandaag je besties op te trommelen om sushi te gaan eten, want het is vandaag Internationale Sushi Dag. Wij zijn op de redactie dol op sushi, dus wij delen dit nieuws maar al te graag met jullie. Om deze dag te vieren, hebben wij de top tien sushi restaurants in Nederland voor je op een rijtje gezet. Dus ga jij nog maar even snel oefenen hoe je met stokjes moet eten voor vanavond!

Van de allerbeste sushi bij de hotspot op dit moment tot de lekkerste sashimi in dat kleine achteraf zaakje. Wij zetten de must-visit sushi-toppers voor je op een rijtje.

#1. Aqua Asia Club, Rotterdam
Met een uitzicht op de Erasmusbrug is Aqua Asia Club dé perfecte plek in Rotterdam om in een stijlvolle sfeer te genieten van de lekkerste sushi. Lunchen, dineren, loungen en zelfs vergaderen is hier een (sushi)feest. Deze plek tilt de Japanse keuken naar een next level. 

View post on Instagram
 

#2. A Fusion, Amsterdam
Centraal gelegen in onze hoofdstad ligt A Fusion. De menukaart heeft de perfecte combi van Chinese-, Indonesische- en Thaise gerechten en natuurlijk ontbreekt de Japanse keuken niet. Mochten je vriendinnen of familie niet zulke grote sushilovers zijn als jij, kunnen zij genieten van een heerlijke Thaise curry.

View post on Instagram
 

#3. Shiki Sushi & Lounge, Rotterdam
Een bezoekje aan Shiki Sushi & Lounge is een hele belevenis. Naast een kaart met heerlijke sushi (probeer vooral de dragon roll), kun je er ook heel gezellig loungen. Je bestelt de sushi met een tablet en in een mum van tijd staat het voor je neus. Genoeg tijd dus om nog even na te genieten met een heerlijke cocktail. Shiki is de perfecte plek voor een avondje wining en dining met je besties.

View post on Instagram
 

#4. Shizen Fine Asian Cuisine, Den Bosch
Ook voor jouw dosis sushi ben je in Brabant aan het juiste adres, want Shizen Fine Asian Cuisine is dé nieuwe hotspot in Den Bosch. Wij krijgen bijna keuzestress van de 90 mega lekkere gerechten die op de kaart staan. Maar gelukkig heb je lang genoeg om van alles te proeven tijdens het 2,5 uur durende all you can eat-concept. Laat die foodbaby maar komen ;). 

View post on Instagram
 

#5. Ku Kitchen & Bar, Amsterdam
In de hippe Utrechtsestraat in Amsterdam vind je Ku Kitchen & Bar. Een prachtige plek die echte Japanse klassiekers serveert. Zin in een Japans biertje? No stress, bij KU hebben ze mega veel keuze. Maar ook de KU cocktails zijn zeker ons favoriet.

View post on Instagram
 

#6. Sushimi, Eindhoven
Nog een pareltje in het zuiden van Nederland: Sushimi in Eindhoven. Deze sushi gerechten zijn verser dan vers. Á la minute wordt alles voor jou bereid en dat proef je zeker in de smaak. Heb je geen tijd in de avond? Sushimi heeft ook een sushi high tea, perfect om bij te kletsen met je vriendinnen. 😉

View post on Instagram
 

#7. Mo-Jo, Hilversum
Centraal gelegen in Hilversum vind je Mo-Jo. Ideaal om na een middagje shoppen of een drukke school of werkdag te genieten van sushi en een goed glas wijn. Bij Mo-Jo proef je de passie voor de Japanse keuken en is het bij iedere hap weer een smaaksensatie in je mond. 

View post on Instagram
 

#8. Konnichiwa, Utrecht
Konnichiwa betekent ‘hallo’ in het Japans. Dus zeg maar ‘hallo’ tegen een perfecte combo van traditioneel Japans en modern Aziatisch. De chefs van Konnichiwa combineren traditionele Japanse ingrediënten met lokale producten, dit leidt tot de meest verrassende smaakcombinaties. Reserveer bij Konnichiwa en laat je heel de avond verrassen. 

View post on Instagram
 

#9. ONI Japanese dining, Den Haag
Bij ONI ga je op culinair avontuur. De uitgebreide kaart bestaat uit vis, vlees en groente gerechten. Naast de bekende sushi-rolls kun je er je eigen bento box samenstellen. Kies zelf je ingrediënten en de chefs maken er een heerlijke smaaksensatie van. Of ga op avontuur met een chef-dining of shared-dining menu. De keuze is reuze!

View post on Instagram
 

#10. Momiji Sushi, Den Haag
In Den Haag vind je Momiji Sushi. Een plek waar je plaats kan nemen bij de bar waar de sushi langskomt op de lopende band, hoe Instagramable is dat?! Wil je relaxter zitten en iets meer privacy, neem dan plaats aan een tafeltje voor echte quality time. Met het mooie weer in zicht is dit een echte aanrader, want bij Momiji kan je ook heerlijk op het terras zitten.

View post on Instagram
 

Bron: Thefork.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀