Hars tips van Veet

Beauty door Redactie

Voor de eerste keer je benen harsen kan best eng zijn. Ontharingsmerk Veet geeft je tips; dadelijk ben jij hars-expert en krijg je stoppelloos en langdurig ontharen met gemak onder de knie!

Haartjes harsen in plaats van scheren scheelt een hoop gedoe. Want haren blijven na het harsen wel tot 4 weken weg omdat je ze met wortel en al verwijdert. Bij scheren is een nare stoppelhuid na een paar dagen weer een oncharmant feit en mag het scheerritueel opnieuw gestart worden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over ontsierende pleisters voor scheerwondjes… Dit alles is het leren harsen meer dan waard.

De Première koude wasstrips van Veet zijn direct uit de verpakking klaar voor gebruik. De instructies zijn kort, bondig en visueel. Op www.veet.nl staat ook een handig instructiefilmpje. Meiden die de eerste keer harsen, kunnen het beste beginnen met de onderbenen want dat is het meest eenvoudig.

Voor wie zich zorgen maakt over pijn… niet doen! Er is een kort moment van ongemak bij het snelle verwijderen van de strip. Maar als beloning krijg je wel wekenlang gladde, zijdezachte benen. De haartjes die uitein­delijk terugkomen, zijn zachter. Als de teruggegroeide haartjes weer lang genoeg zijn (minimaal 2 millimeter) kan de doe-het-zelf beautyexpert die na de eerste keer de draai te pakken zal hebben, volleerd aan de slag aan. Als het harsen van de onderbenen een fluitje van een cent is, staat niets het harsen van bikinilijn en oksels in de weg.

De nieuwe Veet wasstrips zitten in een pakket met 10 en zijn bij drogisten en supermarkten verkrijgbaar voor € 6.99.

Do’s

- Plan het harsen van tevoren in! Afspraakje of naar het strand? Onthaar de dag van tevoren zodat je huid tot rust kan komen en er op het moment suprême op zijn mooist uitziet.

- Eerst lezen & dan doen! Lees de gebruiksaanwijzing voor je begint… niet tijdens of erna! Volg de instructies nauwkeurig. Dus doe bijvoorbeeld eerst een klein testje op de huid om te zien hoe je huid reageert en controleer of de haartjes lang genoeg zijn.

- Zit er warmpjes bij! Ga er lekker voor zitten in een warme, ontspannen en comfortabele omgeving. Kippenvel staat een goed resultaat in de weg.

Dont's

- Je huid niet overbelasten. Ga niet harsen als je ongesteld bent of uit bad of douche komt: je huid is dan gevoeliger.

- Geen paniek! Het is normaal dat je huid na het harsen licht geïrriteerd en een beetje rood is. Dit verdwijnt binnen 24 uur.

- Overhaast niet! Ga pas je bikinilijn en oksels harsen als je het benen ontharen makkelijk af gaat.