Long lasting make-up in de zomer

Beauty door Redactie

Joepie, het wordt weer warmer buiten! Eindelijk is de zomer in zicht. Klein nadeel is dat door het warme weer je make-up veel sneller is ‘verdwenen’ dan wanneer het buiten koud is. Dus: een aantal tips voor longlasting make-up!

Gezicht

Draag je toch het liefst wel foundation in de zomer? Geen probleem, ook met foundation op wordt je gewoon bruin. Let wel dat je dan geen SPF in je producten moet hebben! Een aantal tips voor longlasting gezichtsmakeup:

- Gebruik een goede basis. Een make-up basis zorgt er voor dat de make-up beter ‘hecht’ aan je huid waardoor het langer blijft zitten.

- Breng na je make-up een poeder aan over je foundation. Je merkt absoluut het verschil. Hierdoor gaat je huid minder snel glimmen en blijft me make-up uren langer zitten.

- Doe niet te veel in een keer op. Werk in laagjes. Eerst een heel dun laagje foundation, je kan altijd nog meer op doen. En: een dikke laag ‘smelt’ eerder weg van je gezicht dan een paar dunne laagjes.

- Spray ’s ochtends (en eventueel vaker op de dag) fixing water op je gezicht. Dat kan je kopen van bijvoorbeeld Evian. Zorgt er voor dat je make-up veel langer blijft zitten en is lekker refreshing.

Ogen

- Gebruik altijd een oogschaduwbasis. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw niet in de lijntjes gaat zitten en met een basis blijven de kleuren de hele dag mooi.

- Ga in de zomer voor waterproof mascara. Waarom hoef ik natuurlijk niet uit te leggen!

door onze redactrice Cynthia