Health

Raar maar waar: 5 feiten die wist je nog niet over het orgasme

Een ding is zeker en dat is dat het orgasme heerlijk is. Of je er alleen naartoe werkt of met een helpende hand, zo af en toe klaarkomen is gewoon goed voor je humeur. Wist je dat een orgasme niet alleen goed is voor je humeur, maar het je ook nog eens langer in leven houdt? Dit en nog meer bijzondere feitjes over het orgasme.

1. Maar 11% van de one night stands eindigt in een orgasme
Oei... dit is een tegenvaller. Het is duidelijk dat een one night stand sexyer klinkt dan dat het daadwerkelijk is. Dit geldt in ieder geval voor de vrouwen. Uit onderzoek is gebleken dat maar 11% van de vrouwen haar hoogtepunt bereikt tijdens een eenmalige wilde nacht. Uit ditzelfde onderzoek blijkt ook dat je voor betere seks en meer kans op een onvergetelijk orgasme beter met één (bed)partner te werk moet gaan. Hoe dit komt? Hoogstwaarschijnlijk doordat vrouwen sneller bevredigd raken wanneer er een basis van intimiteit en vertrouwen is. Dit heb je natuurlijk niet met die knapperd die je een aantal uren terug hebt ontmoet in de kroeg.

2. Van tandenpoetsen kun je een orgasme krijgen
Helaas is het niet voor iedereen zo gemakkelijk. Er zijn maar weinig vrouwen op de wereld die op deze manier hun hoogtepunt bereiken. Hoe dat komt bij deze vrouwen zit zo: een orgasme is een reflex in het autonome zenuwstelsel dat op verschillende zintuigelijke indrukken reageert. Zo bestaat er iemand die een orgasme krijgt van over haar wenkbrauwen strijken en een bekendere situatie is dat vrouwen klaarkomen van sportieve activiteiten. Zet die tandenborstel maar weer terug, dames. Niet iedereen is 'gezegend' met dit snelle orgasme reflex. Ervaar jij moeite met klaarkomen? Probeer eens deze seksspeeltjes. Gegarandeerd succes.

via GIPHY

3. Je orgasme wordt ieder jaar beter
Oh, yes! Je moet er wel even geduld voor hebben, maar juist als je de leeftijdscategorie 'senioren' hebt bereikt dan bereik je steeds vaker tot bijna altijd een orgasme. Nu krijg je misschien de kriebels bij het idee dat jouw ooms en tantes en opa's en oma's nog spannende dingen tussen de lakens uitvoeren, maar als jij hun leeftijd hebt bereikt begrijp je waarom ;-)

4. Orgasmes verlengen je leven
Uit onderzoek is gebleken dat mannen die drie of meer orgasmes per week hebben minder risico liepen op een hartstilstand of een beroerte. Helaas is dit alleen onderzocht bij mannen, maar bij vrouwen zal het vast niet heel anders werken, toch? So, let's get down and dirty. 

via GIPHY

5. Vrouwen kunnen een borstorgasme krijgen
Een wat? Juist, een borstorgasme. Je borsten en je geslachtsorganen staan in direct verband met elkaar, zowel via je zenuwbanen als je hormonen. Bij aanraking van je borsten wordt hetzelfde deel van je hersenen geprikkeld als bij je clitoris en vagina. Daarom kan het aanraken van je borsten, met name je tepels, tot een orgasme leiden. 
Paarse mandarijn
Bron: wibnet.nl, didyouknowfacts.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook