Lifestyle

Heftig verhaal: 'Mijn moeder stierf door een auto-ongeluk'

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje verloor haar moeder door een auto-ongeluk.

25 oktober 2016 was een ochtend zoals elke ochtend daarvoor. Ik ging naar school en mijn moeder kwam nog even naar beneden om een kus te geven voordat ze zelf ook naar haar werk ging. Die dag was verder heel normaal totdat ik 's middags na school thuiskwam. Ik was alleen thuis en het was ongeveer 17:15 uur toen de buren aanbelden. Ze vroegen of ze even binnen mochten komen. Ik vond dat natuurlijk helemaal prima, want ik kende ze echt al mijn hele leven. Eenmaal binnen zei de buurman het eigenlijk gelijk: ''Je moeder heeft een heel ernstig ongeluk gehad.''

Ik weet niet waarom, maar ik begon spontaan te lachen, ik geloofde het gewoon niet. Daarna begon ik heel hard te huilen. Ze wisten niet precies wat er was gebeurd en hoe het nu met mama ging, maar mijn tante zou meteen komen en dan zou ik met haar mee naar het ziekenhuis gaan. Mijn vader ging vanuit het politiebureau naar het ziekenhuis.

Toen we daar eenmaal aankwamen was ze nog bij kennis. Ik rende huilend op haar af en het enige wat ze zei was, ''Sanne je hoeft niet te huilen, het komt allemaal wel weer goed.'' Ik gaf haar nog een dikke kus en toen moesten we weg. Ze gingen haar in kunstmatig in coma brengen en operaties uitvoeren aangezien ze een paar inwendige bloedingen had.
Meisje huilt
Na de operaties mocht ze naar de Intensive Care. Daar zouden we ongeveer na een kwartier naar haar toe gaan, maar het duurde en het duurde. Het scheen dat ze nog meer inwendige bloedingen had en dat ze in levensgevaar was. Acht artsen hebben gevochten voor haar leven. De volgende dag is ze om 11:00 uur 's ochtends overleden.

De tegenligger die niet aan het opletten was, op de N35 bij Enschede, heeft haar frontaal geraakt. Hij is van het ongeluk afgekomen met een gebroken been en heeft totaal geen medeleven getoond. Hij deed beroep op zijn zwijgrecht en tot op de dag van vandaag weten we niet waardoor hij van de weg is geraakt.

Ik heb daarna een hele moeilijke tijd doorgemaakt zonder moeder. Ik was toen veertien en had haar hard nodig. Ik ben een hele tijd depressief geweest, heb mezelf gesneden en had zelfmoordneigingen. Gelukkig heb ik goede hulp gekregen.

Ik ben nu zeventien en mis haar nog elke dag. Ik ben nog steeds in behandeling bij een specialist voor mijn traumaverwerking. Het zal altijd heel lastig blijven, maar ik probeer ermee te leven.

Groetjes, Sanne Derks


Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar roos@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal'.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook