Lifestyle

Real life story: 'Ik heb abortus gepleegd en heb spijt'

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje werd zwanger van een one-night-stand, pleegde abortus en kreeg spijt.

"In november 2017 leerde ik online een jongen kennen. We hadden elkaar nog nooit in het echt gezien maar hadden veel contact via WhatsApp. Uit onze gesprekken kwamen we er al snel achter dat we niet heel ver van elkaar vandaan woonden. Pas in maart hebben we elkaar voor het eerst gezien. We hebben de hele avond gepraat over van alles en nog wat. Het voelde voor mij alsof we elkaar al jaren kenden. Aan het einde van de avond hebben we een film gekeken met het resultaat dat we bij elkaar in bed belandden.

Ik ben altijd netjes aan de pil geweest. Totdat ik niet meer ongesteld werd en ik me al geruime tijd vreselijk misselijk voelde. Dit jaar was het laatste jaar van mijn opleiding en ik zat midden in mijn examens. De stress en mijn misselijkheid hebben er vaak voor gezorgd dat ik op school naar het toilet moest om over te geven. Hoe naïef het ook klinkt; Ik dacht dat het wel over zou gaan maar dat gebeurde niet.

Mijn nicht grapte of ik soms zwanger zou zijn. Ik heb diezelfde dag nog een test gedaan en een paar minuten later kreeg ik de uitslag te zien. Ik was zwanger. Zwanger van een one-night-stand. Ik woonde nog thuis, had net mijn diploma behaald en had geen vast baan. Ik was er vrij snel over uit dat ik het niet kon houden. Ergens wou ik het niet weg laten halen, omdat ik altijd een vrij duidelijke mening had wat betreft abortus. Je haalt het niet “zomaar” weg en al helemaal niet omdat ik zo lui was om ook even een condoom te gebruiken. Want ik gebruik toch de pil?

Ik kon vrij snel terecht bij de huisarts voor een gesprek. Je krijgt vijf dagen bedenktijd voordat de abortus wordt uitgevoerd. Dit is om te voorkomen dat je een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt. Omdat ik mijn besluit al had genomen kreeg ik een verwijsbrief mee voor de kliniek.

Al die tijd heb ik niks aan die jongen laten weten. Ik was bang voor zijn reactie. Wat nou als hij het wil houden? Twee dagen later heb ik contact gehad met de kliniek om een afspraak te maken. Dit was het moment dat ik het aan mijn ouders heb verteld. Gelukkig stonden ze achter mij, welke keuze ik dan maar zou maken."

De tekst gaat verder onder de afbeelding
Vrouw met zwangerschapstest
Maandag 28 mei 2018: de dag van de abortus
"Ik stond op met een kindje in mijn buik en wist dat ik ’s avonds zonder kindje zou slapen. Mijn moeder was met mij mee naar de kliniek. Ik kreeg een echo waarin de duur van mijn zwangerschap werd vastgesteld. Ik was negen weken en zes dagen zwanger. Na de echo kreeg ik een intakegesprek. Hierin werd gevraagd waarom ik de zwangerschap wilde afbreken. Daarna werd ik naar een rustruimte gebracht. 

Ik heb voor een zuigcurettage behandeling met plaatselijke verdoving gekozen. Hierbij wordt met een dun buisje de baarmoeder leeggezogen. De pijn die ik voelde tijdens deze behandeling leek heel erg op menstruatie krampen. Tijdens het intakegesprek werd mij gevraagd of ik na de behandeling een spiraal wilde laten plaatsen en dat heb ik gedaan.

Na de behandeling moest ik nog een half uur blijven ter controle. Ik kreeg van de zuster nog twee pijnstillers tegen de pijn. Ik mocht de echo van mijn “kindje” meenemen en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Toen ik ‘s middags thuiskwam was het besef er nog niet. Dit kwam pas in de weken die volgden.

Ik heb het er ontzettend moeilijk mee gehad. Het was weg, ik voelde het niet meer... Tijdens de korte zwangerschap had ik last van lichte krampen, dit hield in dat mijn baarmoeder plaatsmaakte voor het kindje. Deze krampen waren weg. Alles wat op een kindje duidde, was allemaal weg. Ik voelde me leeg vanbinnen en zoals je kunt lezen kreeg ik ook last van schuldgevoelens en spijt.

Hoe heb ik dit kunnen doen? Door de schuldgevoelens heb ik toch verteld dat ik zwanger was van hem. Ik wist zelf maar al te goed dat ik dit veel eerder had moeten vertellen maar ik kon het niet. Ik weet niet of ik hier verstandig aan heb gedaan, maar ik vond dat hij het mocht weten. Er zijn weinig mensen om mij heen die weten dat ik dit heb meegemaakt. Diegene die het wel weten hebben mij dan ook veel steun gegeven, maar op een gegeven moment wil je hen er ook niet meer mee lastig vallen. Je moet het zelf verwerken."

"Het is nu een jaar later en ik heb nog steeds spijtgevoelens als ik zwangere vrouwen zie of net geboren kindjes. Ik zal het een plekje moeten geven, maar vergeten zal ik het nooit."

Anoniem

Dit artikel verscheen eerder op Girlscene in 2017

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nlonder vermelding van: 'Real life story'.

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved