Series & Films

Deze 7 series moet je zien deze zomer

De zomervakantie is er natuurlijk niet alleen maar om in je bikini in de zon te liggen, máár ook om eindelijk eens te beginnen aan die lijst series waar je tijdens je studie en werk gewoon geen seconde tijd voor had. Om je vrije tijd aan de juiste series te besteden heeft Girlscene de top zeven must see Netflix-series voor je op een rij gezet, zodat je op de druilerige dagen deze zomer de hele dag kunt bingewatchen.

Nieuwe series
When They See Us
Als je van spraakmakende series houdt dan is dit de perfecte serie waarvoor jij op de bank moet ploffen deze zomer. When They See Us is namelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich eind jaren 80 afspeelde in Amerika. De serie gaat over vijf tieners die onterecht zijn veroordeeld voor een verkrachting. De zaak staat ook wel bekend als Central Park Five. De serie belooft een heftige rollercoaster vol emoties te worden waardoor je iedere seconde aan de buis gekluisterd zit. 
 

Undercover
Yes! Een serie van deels Nederlandse bodem. De Nederlands-Belgische serie Undercover gaat over de drugscrimineel Ferry Bouman, ook wel de Pablo Escobar van het zuiden genoemd. Ferry Bouman leeft een rustig leven totdat twee undercoveragenten (waaronder Anna Drijver) in zijn leven komen. Vanaf dit moment begint alle spanning en sensatie. Undercover geeft je een kijkje in de schimmige drugswereld van Nederland en België.

Leila
Wanneer je The Handsmaid's Tale binnen enkele dagen had uitgekeken is Leila de juiste serie voor jou. Vergelijkbaar met The Handmaid's Tale heeft ook in de serie Leila de elite de macht. De elite heeft een obsessie voor puurheid en heersen met extreme regels. De serie gaat over Sharline die met een buitenstaander een dochter krijgt genaamd Leila. Leila heeft hierdoor gemixt bloed en wordt daarom ontvoert. Je volgt het bloedstollende verhaal van Sharline die er alles aan doet om Leila terug te krijgen.

Nieuw/Oud: Glee
Glee is nieuw op Netflix, maar de show bestaat al sinds 2009. De laatste aflevering werd uitgezonden in 2015, dus dat betekent dat we niet meer hoeven te wachten op nieuwe afleveringen en alle seizoenen al online staan. Glee is een stuk gezelliger dan de bovenstaande nieuwkomers op Netflix, maar kijkt net zo heerlijk weg. Glee gaat over een groep jongeren die onder leiding van een docent een koor beginnen. Met dit koor maken ze de meest bijzondere avonturen mee en boksen ze op tegen vooroordelen. Dit muzikale avontuur bevat maar liefst zes seizoenen. Hier kom je de zomer wel mee door.
Nieuwe seizoenen (de trailers bevatten spoilers!)
We weten allemaal hoe vervelend het is wanneer je een seizoen hebt afgekeken en je eindeloos lang moet wachten op nieuwe afleveringen, en je het maar moet doen met een zenuwslopende cliffhanger. Als je aan een nieuwe serie begint die al wat seizoenen online heeft staan, voorkom je dit ellendige wachten en race je zo door de cliffhangers heen. Nieuwe seizoenen betekent meer afleveringen en meer afleveringen betekent: ultieme series om de hele zomer te bingewatchen. En voor de trouwe kijkers van de onderstaande series: het is eindelijk zover!

Stranger Things 
Seizoen 3: 4 juli

La Casa Del Papel 
Seizoen 3: 19 juli

Black Mirror
Seizoen 5: 5 juni


Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook