Flora by Gucci

Beauty door Redactie

Gucci heeft een nieuwe lijn: Flora by Gucci. Dit typisch vrouwelijke parfum is geïnspireerd op Gucci's bekende Flora-motief. De Flora parfum bestond al, maar de lijn is nu aangevuld met beautyproducten, zoals een bodylotion, douchegel en deospray.

Het Flora-motief

Het Flora-motief werd nieuw leven ingeblazen in 1966, toen prinses Gracia van Monaco de originele Flora-sjaal van het modehuis als cadeau kreeg. In zijn 40-jarig bestaan heeft het motief al vele kleurstellingen gehad, maar met het parfum Flora by Gucci verscheen het voor het eerst in zwartwit.
De verpakkingen van de bodylotion, douchegel en deospray zijn versierd met Giannini's gemoderniseerde versie van het zwartwitte motief. Wanneer de doosjes naast elkaar staan, ontstaat een prachtig bloemenpatroon, hoe ze ook worden neergezet. Gaaf, toch?

De geur

Elk product ruikt ook lekker naar bloemen. De bodylotion voedt je huid en maakt haar zacht, de schuimende douchegel reinigt het lichaam en de deospray verfrist je huid, droogt snel en laat een vleugje geur achter.
Ja, het parfum ruikt dus naar bloemen. Maar welke precies? Bijvoorbeeld roos, de osmanthus (een Chinese bloem) en pioenroos. Maar er zijn ook andere ingrediënten, zoals citrus, sandelhout en patchoeli.

De prijzen:

Flora by Gucci Eau de Toilette 30ml, 50 Euro
Flora by Gucci Eau de Toilette 50ml, 63 Euro
Flora by Gucci Eau de Toilette 75ml, 80 Euro
Flora by Gucci Bodylotion 200ml, 38 Euro
Flora by Gucci Douchegel 200ml, 34 Euro
Flora by Gucci Deospray 100ml, 31 Euro