Lifestyle

Zakcentje bijverdienen? Dit zijn de leukste bijbaantjes voor deze zomer

Nog even aftellen en dan staat de zomervakantie weer voor de deur. Eindelijk heb je weer tijd om lekker met je vriendinnen naar het terras te gaan en shop- en stranddagjes in te plannen. Helaas kost dit natuurlijk ook geld. Girlscene heeft daarom voor jou de allerleukste bijbaantjes op een rij gezet. Zo verveel jij je in ieder geval niet in de vakantie en kom je niet in money struggles!

#1. Festivals
Het leukste aan de zomermaanden is eigenlijk wel dat er bijna elk weekend wel een festival ergens plaatsvindt. Wist je dat er in Nederland ongeveer 800 festivals in een jaar worden gehouden? Dat betekent dus ook dat er heel veel mensen nodig zijn op deze evenementen. Van muntverkoop, flyeren tot bardienst: er is genoeg keuze om geld te verdienen. En zeg nou zelf, is het niet een keer leuk om geld te verdienen in plaats van uit te geven op een festival ;-)? Werken op festivals is daarnaast ook nog is heel flexibel en je bent lekker de hele dag buiten. Psssst: heel vaak hoef je maar een dagdeel te werken en kun je dus daarna zelf nog naar het festival. Winnen!

#2. Horeca
In de horeca zoeken ze eigenlijk altijd wel mensen in de zomerperiode. Woon jij dichtbij het strand? Dan is het ook leuk om in een strandtentje te werken. Als het mooi weer is, is het hard werken maar de tijd gaat dan ook snel voorbij. En niet te vergeten: de fooi. Het fijne aan in een strandtent werken is dat je ook weer heerlijk buiten bezig bent, dus maak je maar niet druk dat je niet bruin wordt. 

via GIPHY

#3. In de zorg
Thuiszorgorganisaties zoeken altijd volop jongeren die eenvoudige huishoudelijke klusjes willen doen. Het is niet moeilijk, maar je moet geen last hebben van smetvrees. Op zondag en op feestdagen krijg je vaak ook nog eens 200% betaald. Daarnaast krijg je een super waarderingsgevoel van de ouderen mensen die je helpt. 

#4. Promotiewerk
Het staat goed op je CV, het is flexibel en het verdient goed. Promotiewerk is een goede optie om in de zomer geld te verdienen. Ben je graag onder de mensen en stap je makkelijk op iemand af? Dan is het echt iets voor jou. Als je goed je best doet zijn er leuke bonussen en er is meestal altijd wel een werklocatie in de buurt van jouw omgeving.

#5. Oppassen
Jij hebt misschien wel lekker zomervakantie, maar volwassenen moeten gewoon blijven werken. In de zomer is het dus een perfect moment om te gaan oppassen. Het is een rustig baantje maar je kan er goed mee verdienen. Er zijn veel websites waar je je kan aanmelden als oppas bij jou in de buurt en dan kunnen ouders je zelf benaderen. 

#6. Zomerwerk in het buitenland
Ga je ook niet op vakantie deze zomer maar wil je wel graag naar de buitenlandse zon? Ga dan werken in het buitenland! Type op Google zomerbaantjes in het buitenland in en je hebt gelijk raak. Door de zomerse drukte zoeken ze vaak genoeg mensen op campings of in restaurants. Wil je werken en feesten tegelijk? Dan kan je bijvoorbeeld naar Kos, Mallorca of Lloret de Mar als reisleider, achter de bar of als propper. Bekijk hier het aanbod.

Bron: wurcly.com, solliciteer.net | Beeld: Unsplash

Must reads 👀