Lifestyle

10 redenen waarom het heerlijk is om een weekend bij je ouders te zijn

Je hebt het ouderlijk huis inmiddels verlaten, maar het hele weekend nog geen plannen gemaakt. Je besluit daarom eens een weekendje je ouders op te zoeken en dat is toch best even genieten. Even een paar dagen niet koken, uitslapen en met een beetje geluk draait je moeder ook nog een wasje voor je. Om deze 10 redenen is het heerlijk om een weekend bij je ouders te zijn. Snel plannen dus!

1. Je ouders zijn mega blij om je te zien
Wat een ontvangst! Het lijkt wel alsof je een half jaar op wereldreis bent geweest. Thee en koekjes staan klaar en je ouders willen alles weten wat jij hebt meegemaakt de afgelopen (ehhh) week(en). Ze hebben het hele weekend al vol gepland met activiteit, terwijl jij eigenlijk van plan was om even bij te komen van je ‘zware’ (studenten)leven in de stad.

2. De voorraadkast
Laten we het hebben over de voorraadkast, want die is bij je ouders altijd gevuld. Koekjes, zakken chips het voelt alsof je zojuist in de hemel bent beland. En de koelkast… Oh, wat heb je dit gemist. Gewoon meerdere soorten broodbeleg om uit te kiezen. Yay! Je verlaat het ouderlijk huis dan ook niet voordat je die kast hebt geplunderd en de helft in je rugzak hebt stopt om er vervolgens je eigen kast mee aan te vullen. #guilty

3. Wasjes draaien
En dan hebben we het niet over jezelf die lekker wasjes gaat draaien. Nee, jij pleurt een overvolle weekendtas met vuile was naast de wasmachine in de hoop dat je moeder het netjes gestreken en opgevouwen weer in je tas stopt #fingerscrossed. Eenmaal thuis verbaas jij je erover dat je was zo lekker ruikt. Hoe doet je moeder dat toch?

4. Het eten staat klaar
Aan tafel! Het eten staat klaar en dat zonder dat je er ook maar iets voor moest doen. Dit weekend voor jou geen boodschappen, groente snijden, koken en misschien wel het allerbeste: geen afwas, want: vaatwasser. Joehoe! Oja, en doordat je een weekendje bij ‘de oudjes’ vertoeft, bespaar je ook nog heel wat knaken. Win-win situatie dus.

5. Knuffelen met je lieve huisdier
Had jij vroeger een hond of kat, maar moest je deze achter laten bij je ouders toen je uit huis ging? Awh… Grote kans dat jij het beestje regelmatig mist. Een hele goede reden om dus regelmatig naar je ouders te gaan om uren te knuffelen met je lievelingsbeestje. 

6. Een weekend zonder kater
Een weekend bij je ouders staat gelijk aan een weekendje ‘rustig aan doen’. Geen overmatig alcoholgebruik en geen wilde stapavonden, maar gewoon lekker op tijd naar bed en de volgende ochtend fris en fruitig wakker worden door het geluid van de vogeltjes.

7. Je bent weer op de hoogte van het nieuws
Na het eten kijken zitten je ouders stipt 20:00 uur met koffie op de bank, klaar voor het journaal. Je bent eindelijk weer eens op de hoogte van het nieuws en beseft dat je dit eigenlijk echt vaker (dagelijks!) moet doen.

8. Je oude vertrouwde plekje
Je oude vertrouwde plekje op de bank is gelukkig nog steeds van jou en voor even krijg je weer het gevoel alsof je thuis woont. Je moeder brengt je een glas cola en uiteraard komen de BAKJES met chips op tafel. Nee, niet de hele zak in één keer zoals je gewend bent..

9. Je ziet je opa en oma (en/of tante of oom) weer eens een keer
Naast je ouders zie je in deze sporadische weekenden ook je ooms, tantes, opa’s en oma’s weer eens. Uiteraard stellen ze elke keer dezelfde vragen, zoals: ‘Heb je al een vriend(innet)je?’ en ‘Ben je nog steeds aan het studeren of ben je al aan het werk?’ Toch is het ook best gezellig om iedereen weer eens te zien en besef je dat je dit ook vaker moet doen *note to myself*.

10. Je bent blij als je in de trein terug naar huis zit
Na een weekend bij je ouders ben je toch ook wel weer blij als je weer in de trein naar je huis zit. Want hoe lief je ouders ook zijn, je bent inmiddels gewend om op jezelf te wonen. Je wil daarom zelf beslissen hoe lang je doucht en of je de hele zak chips in één keer leeg eet.

Beeld: iStock

Must reads 👀